Deze tools gebruik ik

Zelf heb ik ook onwijs veel geleerd van de praktische tips van mensen die al bereikt hebben wat ik wil bereiken, dus doe er je voordeel mee!

Webinar programma

Vanaf het begin af aan heb ik met WebinarGeek gewerkt. Super overzichtelijk en simpel om mee te werken! Zitten ook hele handige functies in qua mailing, chat, scherm delen etc. En daarnaast weet ik dat al bij Business Buddies dit programma ook gebruiken, dus ik zou het je zeker aanraden!

Mailinglijst

Mailblue is een ideaal programma om te gebruiken voor je mailinglist. Why? Het is Nederlands én geschikt om aan webinargeek te koppelen. Door de combinatie tussen Webinargeek en Mailblue voorkom een hoop geklooi, het scheelt je tijd én energie omdat het super snel werkt. Spend the money to save the time!

Inplannen social media

 1. Inplannen van mijn Social Media posts doet mijn Virtual Assistant via Later
  Tot een paar maanden geleden poste ik gewoon dagelijks de content die bij me oppopte maar dat zorgde echter voor best wel wat druk die ik mezelf oplegde. Ik besloot al snel een VA in te schakelen om me te ondersteunen (wat ik direct de investering al waard vond) en nu ik content vooruit schrijf, kan zij het super eenvoudig én efficient inplannen. Dikke tip dus Later!

Betalingen

 1. Dankzij mijn opper-nerd vriend heb ik vanaf moment 1 al een heel groot deel van mijn business geautomatiseerd. Zo kon je direct via mijn website betalingen doen. Dit doe ik met Woocommerce, gekoppeld aan Mollie. Hoe zo’n koppeling werkt vind je heel eenvoudig via YouTube (het is mijn man Marc zelfs gelukt en die is echt een non-nerd ;)). But: I love mollie!

Boeken

 1. Boeken bestel ik eigenlijk altijd via bol. com, zoals laatst ‘The Monk who sold his ferrari’. Echt een ge-wel-dig boek overigens! Heb je ‘m gelezen? Zo niet, heel kort samengevat: gaat over een multi miljonair lawyer die van de aardbodem verdwijnt, in de leer gaat bij een speciale groep monniken en vervolgens wijze monniklessen deelt in de westerse wereld. Met een Boeddhistische inslag wordt je uitgenodigd naar je prioriteiten en vooral dagelijkse gewoonten te kijken. Het verhaal van de succesvolle maar door een hartaanval getroffen advocaat die zich door monniken laat inwijden, is slechts een charmante verpakking van de inhoud. Persoonlijk vond ik het een geweldig boek, zeker ook omdat het vol praktische technieken staat.

Facturatiesysteem

 1. Dan mijn facturatiesysteem. Ik heb een tijd met TheNextInvoice gewerkt maar dat zou ik je ab-so-luut afraden. Mega veel problemen mee gehad met facturen die niet of zelfs dubbel uitgestuurd werden, trage customer sercive. Drama. Waarom ik er zo’n tijd mee gewerkt hebt? Was het vaste programma van mijn boekhouder en ze hadden geen alternatief. Uiteindelijk was ik er helemaal klaar mee en ben ik overgestapt naar MoneyBird. WOEHOE! Wat een verademing! Eenvoudig programma, mega overzichtelijk, super snelle customer service. Ik ben fan!

Amazon, internationale bestsellers

 1. Waar ik pas geleden achter kwam, is dat veel internationale bestseller auteurs hun boeken via Amazon verkopen. Had ik nog nooit iets besteld! Totdat Gabrielle Bernstein opeens de hele tijd in mijn hoofd zat en ik op insta stories haar nieuwe boek ‘Super Attractor’ tegenkwam (alleen te bestellen via Amazon). Dus ik dacht, doe eens gek, bestel het boek. Ha, er ging een wereld voor me open!

Videoopnames- editting en uploads

 1. Verder neem ik mijn trainingsvideo’s op met Quicktime (gewoon, op mijn MacBook, wel met een aparte Snowball Ice- Microfoon), ik edit de video’s in iMovie en vervolgens upload ik ze op YouTube. Easy he 🙂

Communicatie & documentatie Gsuite

 1. Communicatie technisch werk ik met Google Suite. Al mijn documenten verzamel ik in Google Drive. Sowieso gebruik ik alles van Google: Gmail business, Google Calender, G-drive en ook mijn YouTube kanaal is hier aan gekoppeld. Google Drive is ook écht een Must als je met een team werkt of in de toekomst met een team gaat werken! Denk ook alsjeblieft vooruit en ga niet klooien en documentjes op je computer. Zorg dat je alles in de Cloud hebt!
  Ik kan je nu een mooie korting aanbieden als je je aanmeldt voor Google Suite:
  Je krijgt 20% korting op het Basic model met deze code: 39NKHN7MLYFDAU6
  En ook 20% korting op het Business model met deze code: D9YUUX73HLG36NG

To do systeem Basecamp

Het programma Basecamp gebruik ik om overzicht te houden in mijn taken én dat van mijn team. Heb je nog geen team? Dan is Basecamp nog steeds heel handig! De betaalde versie kost €99 per maand, maar je hebt ook gewoon een gratis versie die pri-ma werkt!

Bank – KNAB

Als bank heb ik KNAB en daar ben ik héél erg tevreden mee! Je kunt ook een koppeling maken met MoneyBird zodat facturen direct op ‘betaald’ gezet worden als het geld wordt bijgeschreven.

Mailingsysteem

En dan als laatste wat natuurlijk niet mag ontbreken is een super goed Mailingsysteem! Dat ik mijn business startte gebruikte ik de gratis variant van Mailerlite, waar ik heel erg tevreden over was. Maar om echt te kunnen groeien ben ik toch overgestapt naar Mailblue (de Nederlandse variant van ActiveCampaign). Mailblue biedt net wat meer functies die je voor automatiseren echt nodig hebt, dus dat is de investering dubbel en dwars waard!

Allright, tot zover alle tips!

Liefs,

Kim

p.s. Wat betreft mijn boekhouding heb ik alles vanaf het begin af aan uitbesteed aan een boekhoudkantoor. Ik heb mega veel zelf gedaan (website bouwen, facturatie, mailinglijst aanleggen, social media opbouwen etc.) Maar boekhouding zag ik echt niet zitten. Ik weet dat mijn Boekhouder Exact gebruikt en voor de bonnetjes gebruik ik Basecone (als app en op de computer). Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier niet veel verstand van heb, but i thought, I let you know 🙂