Zo kom je af van de twijfel ‘is dit wel de juiste weg’?

Terwijl ik me voor zit te bereiden op de Live Q&A in mijn online programma ‘Word een magneet voor Klanten‘, zie ik een thema in de vragen: onzekerheid over gemaakte keuzes. Is dit wel de juiste weg? Ga ik het niet saai vinden? Ik zit even niet in de flow? En ‘hoe nu verder’?

Even straight to the point: Ondernemen is GEEN rechte lijn van alleen maar halleluja in de gloria. Ondernemen is een proces, een reis, met pieken en dalen. Met vallen en weer opstaan. 

Het gaat er dan ook niet altijd om of je wel een juiste keuze maakt. Maar of je de keuze die je hebt gemaakt, juist máákt. We leven in een wereld met oneindig veel mogelijkheden. Met een druk op de knop verkrijgen we instant gratification: eten is binnen een uur bezorgd, een nieuwe outfit is binnen een dag in huis, als je op zoek bent naar verbinding bell of app je even iemand… 

Ik snap het, want zo werkt ons leven op dit moment nu eenmaal. Super chill ook, maar zo werkt het NIET in je business. En natuurlijk ga je op een punt komen waarbij het wél effortless stroomt, dat duurt alleen even!

Je hebt met een bedrijf 4 fases:

  1. de idee fase; je hebt een idee en je verdient nog geen geld. 
  2. de start-up fase; je hebt je ingeschreven bij de kvk en je eerste geld verdiend. Deze fase duurt tot 100.000euro omzet in een jaar
  3. De groei fase; je hebt de omzet van 100.000euro bereikt en bent onderweg naar een miljoen per jaar
  4. De schaal fase; dit is het moment dat je meer dan een miljoen hebt omgezet met je bedrijf en daar weer verder gaat

In het huidige marketing land is iedereen maar aan het schalen: online programma’s maken vanaf het moment dat ze een idee hebben.. Ain’t gonna work!

Als je een idee hebt, moet je even aan dat idee wennen. Maar besef jezelf, dat idee moet ook aan jou wennen! En van een idee, moet je dus naar de startup fase en voor sommige mensen is naar de KvK gaan al een heel ding. Dat is helemaal prima, maar als je daar nog bent, denk dan alsjeblieft nog niet aan de groei-/ schaalfase waarin je schaalbare producten gaat maken (zoals een online programma). 

Als jij de vraag kent: Is dit wel de juiste weg? 

Dan is dit het antwoord: Vraag jezelf af waarom je begonnen bent? Zat er een vuurtje? Een kriebel in je buik? Werd je van binnen super enthousiast over wat je wilde gaan doen, vond je het spannend en keek je er onwijs naar uit om ECHT aan de slag te gaan?

Waarschijnlijk wel. De enige reden waarom de ‘is dit wel de juiste weg’ vraag oppopt, is omdat er een zogenoemd ‘upper limit problem’ ontstaat. Je bereikt een bepaald plafond in je conditionering: door overtuigingen uit het verleden word je nu geblokkeerd en werpt je Little Voice zulke vragen op. Twijfel is NOOIT wie je werkelijk bent, nooit. Twijfel ontstaat door conditionering: door dat wat je hebt gehoord, ervaren en specifiek hebt meegemaakt. 

Het mooie is, conditionering kun je aanpassen. Twijfel vanuit je hoofd is vaak alleen maar een signaal dat je juist wél op de goede weg bent, maar dat het nu opeens leuk en spannend wordt wat je aan het doen bent, omdát je op de juiste weg bent.

En besef jezelf, je business is niet in steen vastgelegd he, je kunt JUIST in de start-up fase super lekker experimenteren met producten en diensten die je leuk vindt!

Dat heb ik ook gedaan!

Misschien dat je het weet, maar nadat ik 20kg was afgevallen ben ik in december 2017 begonnen met een Facebookgroep “Maak van 2018 jouw fitste jaar ooit” gericht op een gezondere lifestyle en toen had ik nog niet eens een bedrijf (dat kwam pas in april). Van daaruit creëerde mijn man en ik een online programma ‘Heerlijk Leven’. Hebben we 3 edities met heel veel plezier gedraaid en toen paste het niet meer en hebben we het in de kast gezet. 

Mijn 1 op 1 coaching evolueerde van lifestyle coaching, naar loopbaancoaching, naar business coaching naar spiritueel businesscoaching. En qua omzet van 25.000euro in jaar 1 naar 100.000 in jaar 2 en nu in 2020 heb ik al 75.000euro omgezet in Q1 alleen al.

Veranderd mijn ideale klant dan ook mee? JAZEKER! Ik heb in het eerste businesscoachings programma dat ik volgde mijn ideale klant op papier gezet omdat dat handig was, maar vanaf dat punt heb ik continu bijgeschaafd. En niet eens zo zeer op papier gezet (ik denk dat ik het 2x geupdate heb), maar ik ben vooral gaan delen vanuit mijn eigen energie en DAAROP haken mensen aan. 

En natuurlijk heb ik ook dips gekend! Na een periode waarin iedereen JA zei tegen mijn traject, kwam ik begin 2019 2 maanden lang in een ‘NEE’ spiraal. SUPER frustrerend en dat vroeg écht om nieuw inner work. Ik had namelijk mijn prijzen verhoogd en kon die nieuwe prijs nog niet dragen, dus daar was werk aan de winkel. 

En daarna? Toen stroomde het weer als een gek. Zorgen voor mijn energie, van daaruit de communicatie (wat zeg je tegen jezelf), de juiste community (mensen om je heen) en dan gewoon de juiste strategie toepassen. 

Het is zo simpel. 

En als je het doet, dan gaat het stromen en kan het ook gewoon blijven stromen! Een business runnen is niet voor eeuwig struggelen. Maar we leven in een conditionering waarin we hard moeten werken voor ons geld en als het dan opeens soepel gaat, vragen we onszelf af ‘is dit het wel?’ ga ik het niet saai vinden?

HET IS LEKKER ALS HET FLOWT! Zo is ons leven bedoeld! Alsjeblieft! Sta jezelf toe om lekker te knallen in je leven en je business, maar sta jezelf ook vooral toe om het gewoon lekker te laten stromen. Het mág goed gaan. Je kunt vanuit flow doorgroeien. Daar is ‘Word een Magneet voor Klanten’ ook precies voor bedoeld: voor vrouwen die behoefte hebben aan meer FOCUS, meer Zelfvertrouwen en meer Omzet! Vrouwen die dóór willen. Die ongegeneerd hun grootse dromen willen najagen, die écht vrij willen leven en die bereid zijn om er voor te gaan!

Nieuwsgierig naar dit programma? Klik hier voor meer informatie.

Daarbij weet ik dat heel veel mensen ook klikken omdat ze willen weten ‘wat het kost’. En dat is JUIST de reden dat ik dat niet op de website heb gezet. Want zo’n programma is geen kostenpost. Het is een investering FOR LIFE! Selma, een Heldin die zo’n beetje al mijn programma’s gevolgd heeft, had al Ja gezegd in het gesprek en vroeg toen “oh wat is de investering eigenlijk?” Toen ik de investering noemde zei ze “oh, ja okee. Het is het waard, dus ik zorg dat het in orde komt”. 

Bam. Dat is ondernemen met vertrouwen. En ik weet ook wel dat ze het spannend vindt, maar ze zet een enorm statement neer into the Universe, zodat alle krachten vóór haar kunnen gaan werken om dit mogelijk te maken!

En Als ik kijk naar de coachees nu, het is ongelofelijk wat een band ze hebben opgebouwd in minder dan 3 maanden tijd. Er ontstaan ook nog eens vriendschappen en samenwerkingen, vanuit een online programma!

Danielle, een van de vrouwen die eerst mijn online programma ‘Word een Magneet voor Klanten’ 2x heeft gedaan, stapte daarna vol vertrouwen in de Master Mind. En dat terwijl ze vorig jaar zomer alleen nog maar een hobby had. Binnen 4 maanden heeft ze haar eigen atelier opgezet en maakt ze unieke, eerlijke en handgemaakte baby en kinderproducten waarmee ze op haar unieke manier de wereld een stukje mooier maakt. En nu, nu zit ze in de Master Mind en heeft ze pas geleden krediet aangevraagd om van haar atelier een sociale werkplaats te maken. HOE COOL?! Een sociale werkplaats waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk kunnen! En dat binnen 7 maanden, want ze heeft een JA gekregen op haar aanvraag!

Zoveel mensen die roepen “ja maar als je gaat ondernemen is het super zwaar en ben je zéker 3 jaar bezig voor je een beetje geld verdient”. Dat is ZO niet waar! En je merkt misschien mijn passie wel door deze mail heen stromen, want het kan ZOVEEL makkelijker gaan!

Ook voor jou!

Ook voor jou is overvloed en effortless manifestatie weggelegd, maar je moet wel bereid zijn om je limit beliefs te overstijgen. Om verder te kijken dan de conditionering die je nu hebt, vanwege ervaringen uit het verleden.

Wil jij ECHT gaan staan voor wie je werkelijk bent?
Van die 1001 ideeën in je hoofd, er eentje kiezen die écht bij je past (vanuit je hart?!)
En ben je bereid en in staat om in jezelf te investeren?

Check dan nu ‘Word een Magneet voor Klanten’!

Dit 12 weekse online programma, met stappenplannen, coaching en community kan je leven veranderen!

Zo zegt Danielle:

“Voordat ik meedeed met het programma had ik het gevoel dat ik overliep aan informatie en moeite had met knopen door hakken. Ik wist gewoon niet hoe ik alles moest implementeren. Gelukkig met Kim haar plan van aanpak, gerichte vragen en duidelijke video’s wordt alles snel duidelijk! Voor het programma had ik alleen een hobby, nu heb ik een bedrijf, eigen atelier en ben ik druk bezig om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen! Het heeft het me meer gebracht dan ik had durven hopen: Mijn week omzet is bijna verdubbeld, de relatie met mijn gezin is verbeterd en ik voel me beter dan ooit!”

‘Word ook een Magneet voor Klanten’, klik hier voor meer informatie over het programma