Ze vroeg 1.5keer zo veel en de klant zei JA!

Van de week kreeg ik een heel leuk berichtje van Elvira. Ze stapte het 3-maanden Heldinnen coachtraject in omdat ze echt vanuit verbinding wilde knallen met haar business.

Een onderdeel van het Heldinnen coachtraject, is het delen van successen. Wat ik namelijk regelmatig bij startende ondernemers terug zie (en zelf ook ervaren heb), is dat je niet altijd in je eigen omgeving de successen van je business kunt delen.

En misschien herken je dat? Een eerste keer zichtbaar zijn, je eerste klant binnen halen, je eerste challenge organiseren, een eerste filmpje ge-upload hebben, het zijn stuk voor stuk SUPER successen die écht gevierd mogen worden!

We bespraken hoe ze haar dienst in de markt kon zetten en hoe ze haar pricing kon doen.

Ondernemersmindset

Ze dacht aan €45 per consult, voor 1.5uur.

Dat LIJKT misschien veel, maar vanuit een ondernemersmindset is echt niet veel. Waarom niet?

De 1.5 uur dat je effectief werkt, is niet alles wat je voor 1 klant doet. Je zorgt voor de juiste voorbereiding, je zorgt voor de juiste afhandeling in energie en administratie, je blijft jezelf ontwikkelen om jouw klant het beste te kunnen helpen, dus feitelijk gezien geef je 2x zoveel energie aan een klant dan dat je fysiek bij diegene aanwezig bent.

Het is dus ook helemaal logisch om die energie terug te vragen in de vorm van geld.

Geld is niets anders dan energie

Nu snap ik dat dit voor sommige mensen een stap te ver is. Ik vond dat ook vrij spannend in het begin. Maar besef jezelf dat er van die €45, bijna de helft naar de belastingdienst gaat aan inkomstenbelasting. Dan blijft er dus maar €22,50 over voor de 3 uur die geïnvesteerd hebt om een leven beter te maken. €22,50 / 3 = €7,50 per uur…

En dan heb je nog niet eens geld opzij gezet voor een verzekering, coaching of je marketing budget (wat je uiteindelijk wel nodig hebt om te kunnen groeien met je business).

Nu ben ik ook geen voorstander van de High End bullshit businesscoaches mindset van “vraag zoveel als je wilt, dan word je rijk en vrij”, maar ik vind wél dat je geld terug mag vragen voor de energie die je geeft.

Ga léven van je missie!

Als jij namelijk écht kunt gaan leven van jouw missie, als jij écht gaat doen waarvoor je hier op aarde bent, kun je écht het verschil gaan maken. Dan pas kun je écht bij gaan dragen aan vrijer leven voor jezelf, je kinderen, je dierbaren!

Allright, terug naar Elvira. We zochten naar een prijs die voor haar voelde als een stretch. Niet meteen sky high stresslevol prijzen waardoor ze in de freeze-mode zou komen, maar net buiten haar comfortzone, waar de magic plaatsvindt. Dat is ook het voordeel van persoonlijke coaching, je wordt uitgedaagd, kunt samen kijken wat het beste voelt en vanuit die fijne energie actie ondernemen én je hebt een stok achter de deur. Niet zoals een kant en klaar online programma waarbij iedereen hetzelfde leert (en 90% het uiteindelijk niet doet).

En waar Elvira voorafgaand aan het gesprek dacht, “ik ga €45 voor een 1.5u durende sessie vragen maar misschien is dat wel te veel”, kwamen we tot de stretch om €300,- voor 4 sessies te gaan vragen. 1.5x zoveel per sessie, zodat Elvira zowel een bijdrage kan leveren aan het leven van iemand anders én hier op termijn helemaal zelf van kan gaan leven.

Weet je wat er gebeurde nadat ze het voorstel deed bij de potentiële klant?


Hoe fijn?
Hoe gaaf?

Hoe ontzettend superduper vet dat je jezelf én een ander zo’n cadeau mag geven! Dat jij de energie die je geeft, ook daadwerkelijk mag terug mag ontvangen?

En echt waar, dit gun ik jou ook. Ik gun het je écht dat jij kunt gaan leven van jouw missie, dat je écht kunt gaan doen waarvoor jij hier op aarde bent en al je tijd, liefde en energie daar in kunt steken. Want,

als jij fully committed bent en kunt zijn, kun je ook grootste impact hebben op de wereld.

Het is mijn diepste wens en tevens missie, dat burnout een onbekend begrip wordt in Nederland. En ik geloof écht dat dit mogelijk is als je goed voor zichzelf zorgt, leeft vanuit verbinding met zichzelf en het grotere geheel en dat je kan leven van datgene waarvoor je hier op aarde bent.

Elke dag leef ik hier voor. Sta ik er mee op, doe ik de dingen die voor mij nodig zijn om in verbinding met mezelf en het grotere geheel te komen en van daaruit ga ik knallen. Het enige wat je hoeft te doen is keuzes maken. Schrap ‘misschien’ en ‘ja maar’ uit je vocabulair en ga er voor. Mediteer, voel en luisteren en kom in actie!

Is het voor jou ook tijd voor actie?

Meld je dan aan voor een gratis Cut the Crap intake gesprek. Daarin bespreken we jouw wensen, ambities, mogelijke obstakels en belemmeringen en als het klikt, vertel ik je hoe ik jou mogelijk verder kan helpen met bijvoorbeeld een BOOST traject of één van de Heldinnentrajecten.

Ontwaak de Heldin in jezelf!

En meld je aan via deze link.

Met licht en Liefde,

Kim

P.s. Hoe ik zelf mijn prijzen verhoogde van €400 naar €2900 per traject, lees je in deze Blog.