Waarom jezelf uitdagen goed voor je is

Je brein bepaalt je zijn.
De manier waarop jouw mind getraind en gevormd is, bepaalt hoe jij je voelt, wat je denkt in bepaalde situaties en wat je doet.

Tegelijkertijd vormt je zijn je brein: Elk gedrag dat jij vertoont, wat je denkt en voelt in bepaalde situaties, zorgt ervoor dat er verbindingen in je brein aangelegd worden.

Waar vroeger gedacht werd dat het brein alleen in de jeugd gevormd wordt, is uit recent onderzoek gebleken dat die veranderingen ook op latere leeftijd doorgaan!

De uitspraak “ja maar ik ben gewoon zo” is dus bewezen onzin.

Zoals je bent, zoals jij je leven leeft en ervaart, is een keuze. En ja, omstandigheden hebben invloed op jou, maar jij hebt zélf weer (veel) invloed in welke omstandigheden je verkeert én wat je zelf in die omstandigheden doet en denkt.

Als jij merkt dat je nu belemmerd wordt in je leven door bepaalde gedachten, onzekerheden, gedrag in bepaalde situaties, word je hier dan even bewust van:

Jij creëert jouw werkelijkheid.


Dat wat je doet, denkt, voelt en gelooft, komt voort uit je brein door de verbindingen die daar liggen en die je zelf gevormd hebt tijdens je leven.

Even technisch:
Als twee gebeurtenissen zich altijd op hetzelfde moment voordoen (zoals verdrietig -> eten of wekker gaat -> snoozen) zullen de hierbij betrokken neuronen tegelijkertijd aangaan. 
De betrokken neuronen vormen hierdoor sterkere verbindingen en leren zal plaatsvinden.
Door dit mechanisme leidt herhaalde oefening van een vaardigheid tot een toename van de behendigheid, want de verbindingen in je hersenen worden sterker en sneller.

Tussen je nulde en zevende levensjaar vormt zich dat vooral door je ouders, verzorgers en leraren; later gaat dit door, door o.a. vrienden, school. et cetera.

Feit is dat je brein dus gevormd is.
of dat NU bedraagt aan je leven, is de vraag.

Merk je dus dat je nu niet het leven leeft dat je wilt, niet de dingen doet, denkt en die je wilt, dan heb je dus in actie te komen!

Nieuwe mensen, nieuwe omgevingen, o.a. mindset training dagen je uit om te veranderen, om het leven te gaan creëren waar je van droomt.

En waar veel mensen afhaken omdat een ‘uitdaging’ te spannend lijkt, blijkt uit onderzoek dat de verbindingen in je hersenen beter gevormd worden en betere vaardigheden ontwikkelen als ze in een uitdagende omgeving worden geplaatst.

Vast blijven zitten in je hoofd en alles maar overdenken, gaat je dus echt niet verder helpen in je ontwikkeling.

You have to get out there!

En als vrouw hebben we nogal eens de neiging om alles alleen te willen doen, maar dat hoeft niet!

Succesvolle mensen hebben een mentor, topsporters hebben een coach en steeds meer vrouwen vragen ook hulp van een coach om hun persoonlijke ontwikkeling makkelijker en hun leven sneller leuker te maken.

De resultaten zijn verbluffend wat er kan gebeuren als je je laat begeleiden!
Vind je brein ook fijn.
En als jij je brein proactief hebt en vormt, word je in no-time wie je wilt zijn!

Liefs,
Kim.

p.s. Als jij bereid bent om in actie te komen en je écht stappen wilt gaan zetten naar een gelukkig en vrij leven, dan maak je kans op een gratis Cut the Crap sessie!
Aanmelden is super simpel via deze link.
Dus: Cut the Crap en meld je aan!