Realiseer jouw dromen door je gedachten te trainen!

Als ik iets geleerd heb de afgelopen jaren, dan is het wel dat je echt zélf je dromen kunt realiseren! Het ‘enige’ wat je daarvoor hoeft te doen is je gedachten trainen! Voor mij een enorme eye-opener en essentieel om weer een gelukkig mens te worden.

Ik wás namelijk altijd een positief en gelukkig mens. Op mijn werk ontstond alleen geleidelijk aan kritiek op mijn levensstijl want ik was fanatiek bezig met sporten en gezond eten. Opmerkingen als ‘hoezo ga je voor het werk sporten, als je dan ook een uur extra zou kunnen werken?’ werden meermaals herhaald en daardoor ging ik er uiteindelijk in geloven. Het bleef hier echter niet bij en steeds meer van mijn eigen positieve opvattingen werden op de proef gesteld en het leek alsof ik niks goed meer deed. In ruim twee jaar tijd veranderde ik van een positieve enthousiaste dame in een onzeker, opgejaagd en negatief persoon. Mijn lichaam had ik door discipline zo goed kunnen trainen, waarom voelde ik me dan zo ellendig?

Dankzij 1 van de online programma’s van Mathijs Bos leerde ik ‘je bent niet je gedachten’. Dat had ik wel al eens gehoord, maar dat vond ik altijd raar. Want hoezo? Je hebt toch ‘gewoon’ gedachten en je voelt je toch ‘gewoon’ zoals je je voelt?

Het blijkt dat dit voor 95% waar is, aangezien 95% van je gedachten onbewust is en slechts 5% bewust! Dit was een van de eerste lessen die ik leerde in mijn persoonlijke ontwikkelingsreis en voor mij echt life changing! Het zogenoemde 5G model illustreert dit en geeft weer hoe wij met onze mind onze werkelijkheid creëren.

Kim Rietvink Mindset

Ik dacht altijd dat een gebeurtenis leidend was. Er gebeurt iets en vervolgens heb je een gevoel. Klinkt logisch toch? Inmiddels weet ik dat dit niet waar is. Het blijkt namelijk dat je filters (jouw geloof) en gedachten, jouw gevoel (en je energie) bepalen. Nu is het mooie dat je je gedachten kunt trainen en daarmee jouw toekomst creëren! Het is een continue proces en eigenlijk hetzelfde als het trainen voor een gespierd lichaam. Je hebt immers ook niet van de ene op de andere dag een six-pack, toch?

Het begin van de het realiseren van jouw dromen ligt bij de filter die op je gedachten ligt. Deze filter betreft overtuigingen die je gelooft, overtuigingen die je voor waar aan neemt. Bij mij was dit in het begin dat sporten goed voor me was, mijn gedachten waren hier
positief over, mijn gevoel daarbij ook en het gevolg was dat ik met plezier naar de sportschool ging en zo slanker en fitter werd. Toen de filter op een negatieve manier beïnvloed werd, begon ik te geloven dat sporten egoïstisch was en dat ik beter kon werken i.p.v. sporten. Het gevoel was vervolgens dat ik me zwak en niet goed genoeg voelde, ik geen plezier meer haalde uit het sporten en uiteindelijk ook echt minder naar de sportschool ging.

Door hier bewust over na te denken, besefte ik wat een invloed je gedachten op je leven hebben! Een belangrijke tool die ik leerde om Zo schreef ik mijn zogeheten affirmaties op, dit zijn bewuste gedachten die je kiest, overtuigingen die in positieve zin bijdragen aan je levenskwaliteit. Affirmaties veranderen naarmate je ontwikkeld en op dit moment zijn enkele voorbeelden van mij:

  • Ik ben een volwassen vrouw, ik heb persoonlijke waarden en op basis daarvan maak ik mijn keuzes
  • Alles wat ik nodig heb, zit al in mij
  • Ik weet altijd precies wat ik moet zeggen

Inmiddels weet ik dat het trainen van je mind ook om discipline vraagt en dus lees ik deze affirmaties elke ochtend, hardop, aan mezelf voor. In het begin voelde het gek (mijn gedachten zeiden dat het raar was en dat geloofde ik), maar door het dagelijks te herhalen, begon ik langzaam aan verschil te merken en begon ik meer in de positieve gedachten te geloven en ging ik me wat beter voelen.

Om de theorie nog wat tastbaarder te maken, kun je je mind vergelijken met computersoftware (huh?). Denk eens aan je telefoon, deze vraagt ook regelmatig om een update omdat er een betere versie beschikbaar is, die beter past bij de huidige situatie. Zo is het dus ook met je mind. De wereld verandert, jij verandert dus heeft je mind af en toe een update nodig om met deze veranderingen mee te kunnen gaan. Bij sommige mensen lijkt dit vanzelf te gaan, maar ik moest er bewust actie op ondernemen.

Het was geen werkelijkheid dat ik niet goed genoeg was, mijn mind was alleen zo geprogrammeerd dat ik dat wel dacht! Als je jezelf er nu op traint om je gedachten te veranderen, update ik mijn mind in de positieve zin en kan ik al mijn dromen realiseren. Wat een heerlijke gedachte!

Liefs!
Kim