Psychologie voor geluk – deel 1

Gelukkig zijn, dat wil jij ook, toch?
Maar, hoe doe je dat dan eigenlijk?
Hoe bereik je succes?

Want op school heb je wel lekker de stelling van Pythagoras enzo geleerd, maar what the f.ck schiet je daar nu mee op?

Om écht gelukkig te zijn, vanuit je kern, is een aantal dingen in de basis heel erg belangrijk.

De eerste:

  1. Zorg dat je de dingen die je doet, met enthousiasme doet, dat het van binnenuit komt. Voel dat je energie krijgt van de dingen die je doet en dat je elke dag weer zin hebt om het te doen. Met andere woorden: volg je spoor van enthousiasme.

Maak dat niet te moeilijk voor jezelf en stel jezelf de juiste vragen.

Bijvoorbeeld:

  • Wat vind ik leuk om te doen? (gewoon random, als hobby, als vrije tijd, als werk)
  • Hoeveel tijd besteed ik daar nu aan?
  • Hoeveel tijd zou ik daar aan willen besteden?
  • Als ik deze week 30 minuten aan deze super leuke activiteit ga besteden, wat heb ik dan te schrappen uit mijn agenda. (ook dat hoeft niet moeilijk te zijn, het kan bijvoorbeeld een dag niet scorllen op social media zijn. Of die afspraak afzeggen waar je eigenlijk geen zin in hebt).
  • Plan de activiteit in, in je agenda en houd je hier ook aan. Het is een afspraak met jezelf en niemand is belangrijker dan jij!

Misschien denk je nu, ‘ja maar zo werkt het niet voor mij’ of ‘zo simpel kan het toch niet zijn’? Dit zijn excuses die ik super vaak hoor van mensen die niet gelukkig zijn. Ik adviseer je dan ook om eens te kijken en te luisteren naar mensen die wél gelukkig zijn en hun acties te kopieren en te toe te passen in je eigen leven.

Je hoeft namelijk echt niet alles zelf uit te vinden. Beter van niet zelfs.

Ik was er op een gegeven moment zo moe van om maar informatie op te blijven zoeken, van alle walletjes een beetje mee te eten en vervolgens geen resultaat te boeken. Super frustrerend ook! Vanaf het moment dat ik ging investeren in programma’s van iemand die mij inspireerde, werd het allemaal een stuk makkelijker. Super relaxed én ik boekte resultaat!

Stap voor stap kom je zo vooruit op de weg van geluk en succes. De juiste energie hebben is van essentieel belang om succes in jouw leven te bereiken.

Liefs,
Kim

p.s. volg je mij al op Instragram? Daar deel ik dagelijks tips en inspiratie om er voor te zorgen dat ook jij jouw dromen kunt realiseren!

.

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”1″][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”1″][contact-field label=”Waar loop je nu tegenaan? Korte beschrijving van jouw probleem:” type=”textarea” required=”1″][contact-field label=”Ben je bereid om in jezelf te investeren?” type=”checkbox-multiple” required=”1″ options=”Ja,Nee”][/contact-form]