Must haves voor als je snel wilt groeien met je business

Als jij snel(ler) wilt groeien met je business, is het mega belangrijk dat je goede, handige spullen hebt. Keer op keer kom ik er achter dat wat voor mij zo vanzelfsprekend is, voor anderen echt een enorme eye-opener kan zijn, dus ik heb besloten om daar meer over te gaan delen. 

Wat ik gebruik voor de opname van de video’s voor mijn online trainingen:

  1. Een MacBook pro 15inch. Was ik nooit fan van, maar aangezien bijna alle digital nomads er een hadden dacht ik: die wil ik ook. And I’m happy! Zeker omdat ‘ie gekoppeld is aan mijn Iphone én er standaard iMovie opzit, waar ik mijn video’s mee edit. Die van mij is best wel zwaar, maar hij gaat ook al een tijdje mee 😉
  2. Een goede microfoon vind ik echt een MUST als je video’s op gaat nemen. Zelf gebruik ik voor de opname van mijn trainingsvideo’s de Snowball Ice in het wit. Je hebt ‘m ook in andere kleuren, maar die zijn duurder en dat vond ik onzin 🙂
  3. Een (Joby) tripod! Ik kreeg ‘m een heeeele tijd geleden van Marc voor mijn verjaardag en hij gaat overal mee naar toe (Marc ook, maar ik bedoel de Tripot :P)! Zelfs op vakantie hangen we ‘m in bomen om foto’s te maken. Dat kan omdat de poten flexibel zijn! Thuis gebruik ik ‘m voor de insta lives die ik regelmatig doe en Marc gebruikt ‘m voor zijn coachgesprekken.
  4. Voor het opnemen van Podcasts kreeg ik de tip om deze Rode microfoon aan te schaffen. Nu ben ik mijn Podcast nog niet gestart, dus ik heb ‘m nog niet gekocht, maar wellicht ben jij wel op zoek naar dé microfoon die je aan je telefoon kunt koppelen.
    Marc gebruikt overigens ook Rode microfoon omdat hij met zijn telefoon zijn trainingsvideo’s opneemt.
  5. En dan nog omdat ‘ie gewoon heel leuk is: mijn Cut the Crap notebook! Een van mijn Heldinnen heeft zelfs een tweede besteld omdat ze het ‘haar bijbel’ noemt om al haar successen, uitdagingen en overwinnen in te schrijven. Misschien ook een leuke voor jou! De slogan ‘Cut the Crap and Chase your Dreams’ helpt je sowieso iedere keer herinneren om jouw dromen te blijven verwezenlijken!

Ben je benieuwd welke tools ik gebruik in mijn business? Daar heb ik ook een blog over geschreven. Die lees je hier.