Mijn investeringen van het afgelopen jaar.

Pfieeuww.
Eigenlijk durf ik deze blog niet te schrijven. Omdat ik weet dat ik on-wijs veel geinvesteerd heb afgelopen jaar.
En waarom durf ik het dan niet? Omdat ik ergens bang ben dat er oude stemmetjes op gaan poppen die me vervolgens weer tegen gaan houden.
Oke, blablabla. Stemmetjes kun je naar luisteren, of niet.

Ik kies voor niet, dus ik deel hierbij alle investeringen die ik het afgelopen jaar heb gedaan. Why? Omdat ik weet dat het doen van investeringen je onwijs helpt in je groei. Omdat ik je inzicht wil geven in wat er allemaal mogelijk is- en wat er voor nodig kan zijn, om zo’n super start te hebben als ik heb gehad (uiteraard is onderstaande geen voorwaarde of garantie, het is slechts een ervaring van mij als persoon).

Om zo veel te investeren heb je naast een hele hoop vertrouwen, ook een flinke dosis lef nodig. Verder moet je bereid zijn om risico’s te nemen, keihard te werken (in die zin dat je bereid moet zijn om obstakels te overwinnen) en je moet gaan staan voor je eigenwaarde.

So, here we go:

 • Ik won het online programma my Roadmap to succes and happiness van Michael Pilarczyck. Hierdoor werd ik geïnspireerd om me aan te melden voor zijn event ‘Persoonlijk Meesterschap’ en vervolgens het 2-daagse event ‘Maximum potential’. Ik liet tijdens dit tweede event mijn onzekerheid los en koos ervoor om zelfverzekerd door het leven te gaan. De online training was een enorme boost voor mijn mindset. Het bevestigde en versterkte de trainingen die ik de 2 jaar daarvoor al volgde. Investering zo’n €750 (incl. overnachting).
 • Om een vliegende start als ondernemer te hebben, investeerde ik het online programma Snel Meer Klanten van Ninke van der Leck. 12 weken lang business coaching voor €2500 terwijl ik nog geen cent als coach had verdiend. Best spannend, maar ik voelde aan alles dat ik dit moest doen. Ik leerde om te kiezen in mijn business, om te focussen en om mezelf als expert neer te zetten op het gebied van het creëren van een gelukkig en vrij leven met daarbij het realiseren van je eigen dromen.
 • Ik ging op transformatieretraite bij Robert Bridgeman waarbij ik dieper liggende overtuigingen en angsten losliet, waardoor weer een stukje vrijer kon leven. Een midweek lang, incl. eten en drinken en los nog de vlucht was de investering totaal zo’n €1600,-
 • Mijn website bouwde ik zelf, wat me zo’n €5000 aan investeringen gescheeld heeft. Ik kreeg hierbij wel hulp van mijn opper nerd vriend en aangezien ik zelf geen kantoorpand heb, betaalde ik het eten en de dranken als we samenwerkten, schatting: €300.
 • Ik bezocht het 2-daags event van de Internet Marketing Universiteit en boekte samen met mijn girlboss vriendin Charlotte (van Charlies Kitchen) een hotel. Het was echt geweldig met 11 inspirerende sprekers over o.a. facebook, instagram en google marketing, maar ook de psychologie van geluk (door Albert Sonnevelt). Daarnaast waren er super leuke mensen en was de vibe echt heel erg fijn! Investering event + overnachting + representatiekosten = €500 (voordeel, ik heb kaartjes gewonnen voor de volgende editie)
 • Ik volgde de Discovery Workshop om mijn Big Five for Live helder te krijgen (de 5 dingen waarnaar je wilt leven). Investering: €500
 • Omdat ik Next Level wilde met mijn bedrijf, investeerde ik in merchandise: mijn eigen pennen en dream boekjes: €600
 • Een van mijn grootste investeringen tot dan toe: het Big Leap event van SoV’s choice: €1350 voor 1 dag. Het was een magische dag waarin we meerdere meditaties deden om mijn spirit team te ontmoeten. Super fijn om me zo gesteund te voelen door een kracht die groter is dan ikzelf en me te omringen met gelijkgestemde vrouwen die ook zo vanuit hun kern willen leven en hun licht groots willen laten schijnen.
 • Toen er een mail volgde van Ninke van der Leck met als titel “Persoonlijke Coaching” wist ik meteen dat ik het ging doen, ongeacht wat de prijs zou zijn. Toen ik die zag, schrok ik toch wel even, maar ik besloot er vol voor te gaan. 3 maanden coaching: €6000 waarbij we een live dag hadden om onze doelen helder te krijgen met daarbij de stappen die we daarvoor te zetten hadden. De coachcalls die daar op volgden waren super waardevol omdat ik zo ook echt op koers bleef. En als klap op de vuurpijl als VIP naar het LivemetNinke event met een afsluitend, besloten, VIP diner. (Kers op de taart, ik mocht op dat event mijn verhaal delen terwijl er die dag maar 3 sprekers waren: Ninke zelf, Thijs Lindhout en ik!)
 • Nadat ik bij het event van SoV was geweest én haar persoonlijk had gesproken, besloot ik mijn grooste investering ooit te doen: Ik meldde me aan voor haar High End jaartraject: €15000,- voor 8 maanden coaching. Eerlijk? Ik had het geld niet, maar mag in delen betalen en ik vertrouw erop dat ik het manifesteer. Ik voelde aan alles dat ik dit moest doen en ik hoorde een stemmetje in mijn hoofd “als je de mensen waar je mee verder wilt, niet in je directe omgeving hebt, moet je er in investeren”. Ik wilde me omringen met spirituele, vrouwelijke onderneemsters die vanuit hun eigen kern willen leven en van daaruit hun business willen voeren om zo de wereld een stukje mooier te maken.
 • De investering in mijn E-book: fotoshoot + design: €300,-
 • Oja, mijn aller eerste investering vergeet ik helemaal: het direct uitbesteden van mijn boekhouding: €750 per jaar.
 • Ik heb nog een shitload aan boeken besteld. Niet allemaal los berekend maar ik denk zo’n €200 aan boeken dit jaar.
 • Dan nog mijn studio opnames voor een about me video (die binnenkort online komt), €950
 • En als laatste: om 2019 met een strak plan te kunnen beginnen en mezelf die rust en zekerheid te gunnen, investeerde ik in operatie Doorbraak van Tibor. Investering: €3025

Om de balans even op te maken: Een totaal aan investeringen van: €20.725 (excl. €12.600 die ik volgend jaar betaal voor mijn High End traject en ik heb getallen afgerond en ben vast nog wat vergeten.)

Holy moly.
That’s a shitload of money.
Maar jeetje wat was het het allemaal waard!
Ik besef me heel goed dat ik hier ook hele andere dingen van had kunnen doen en dat mijn Kim van 3 jaar geleden me wel een knal voor mijn kop wil geven en mijn pinpas af wil pakken. Maar mede dankzij die investeringen, heb ik onwijs snel kunnen groeien afgelopen jaar en ben ik méga trots op wat ik allemaal heb bereikt!

Alle kennis die ik heb opgedaan dit jaar, in combinatie met alles van de afgelopen 2 jaar, zit in mijn rugzak en draag ik dankbaar mijn leven lang mee als Kim en als coach. En met alle liefde draag ik mijn kennis over aan vrouwen die ook gelukkig en vrij willen leven. Die ook hun eigen dromen willen realiseren en bereid zijn om knopen door te hakken.

Dat is namelijk wat ik het allerliefste doe.
Elke dag weer.
Vrouwen inspireren en activeren om hun eigen dromen te gaan realiseren.

Voorwaarde van dromen realiseren, is wel echt bereid te zijn om te investeren in jezelf.
Mijn allereerste investering 2 jaar geleden was €97,- voor 30 dagen en zo zie je maar, hoe dit en hoe je als mens, kunt groeien.

Investeren in jezelf is een must als je een gelukkig en vrij leven wilt leiden als jij je eigen dromen wilt realiseren.
En naast geld, is dat ook tijd en energie.
Hoeft niet in 1x zoveel, maar voel vooral waar JIJ wilt groeien.

En ook wat geld uitgeven geldt:
Cut the Crap and Chase your Dreams

Liefs,
Kim

P.s. naast deze investeringen ben ik super dankbaar voor alle vrouwen die mij afgelopen jaar het vertrouwen hebben gegeven dat ik ze mocht coachen. Jullie sterkten mij om mezelf te blijven ontwikkelen en te groeien, zodat ik alles wat ik leerde, weer aan jullie door kon geven. Hierbij mijn belofte dat ik dit het aankomende jaar zéker zal blijven doen!