“Kim, wat doe jij anders dan anderen waardoor je zo snel groeit?”

“Kim, wat doe jij anders dan anderen waardoor je zo snel groeit?”

vroeg Ninke van der Leck mij op het podium.
Nu kan ik natuurlijk niet inschatten wat anderen wel doen en of ik dus iets anders doe, maar ik vond het wel een mooie vraag om eens bij stil te staan.
Zelfs na mijn antwoord op het podium, hield het me nog bezig.
Want het is natuurlijk een super waardevolle vraag.

Waarom lukt het mij in 3 jaar tijd om al mijn dromen tot dan toe te realiseren? Wat doe ik?

Het is voor mij een soort van vanzelfsprekendheid dat ik leef zoals ik leef, maar ik ben het eens nagegaan, zodat ik het anderen weer door kan leren.

Kort gezegd: Me laten coachen door experts (mensen die al bereikt hebben wat ik wil bereiken) en niet klakkeloos dingen overnemen, maar experimenteren of het voor mij ook werkt wat zij zeggen. Afscheid nemen van energienemers en me omringen met inspirerende mensen.

Erg simpel gezegd dus hieronder uitgebreider:

Ik ben begonnen bij mijn fysiek.

Ik heb er in de eerste plaats voor gezorgd dat ik letterlijk lekker in mijn vel zat. Ik investeerde in lifestyle coaching en ik deed écht wat er gezegd werd: anders eten (relatief hoog in eiwitten en minder koolhydraten en vetten), voeding tracken (zodat ik wist hoeveel ik écht binnen kreeg) en ik ben gaan fitnessen.
Op alle 3 die dingen zat eerst weerstand maar dankzij de mindset training die ik deed, simpelweg door gewoon de opdrachten te maken die ik kreeg, creerde ik ook een sterke mindset en wist ik vol te houden.

Toen ik burnout raakte, heb ik naast psychologische hulp, ook de hulp van een coach ingeschakeld.

Als ik er zo over nadenk, ben ik de afgelopen 3 jaar bijna niet zónder coach door het leven gegaan.

Ik heb me continu laten begeleiden, heb me continu omringd met inspirerende mensen waardoor mijn bewustzijn steeds meer groeide en ik me steeds meer ontwikkelde.

Wat ik ook écht deed, was afscheid nemen van mensen en activiteiten die me niet meer dienden. Zo zegde ik mijn baan op tegen alle adviezen in en daarnaast stopte ik met het vrijwilligerswerk wat ik 8 jaar lang met heel veel plezier heb gedaan. Het werk was prachtig, maar de meeste mensen pasten op dat moment niet meer bij de persoon die ik wilde zijn.

Ik ging echt heel bewust kijken naar: oké wie of wat geeft me energie en wie of wat kóst me energie. Nadat ik dat helder had ben ik daar ook echt naar gaan handelen.

As said, stoppen met mijn baan en vrijwilligerswerk maar daarnaast ook minder op bezoek bij mijn schoonouders. Eigenlijk vooral mijn schoonvader heeft een energie die totaal niet meer bij me past. En ja, dan kan ik plichtsgetrouw wel daar gaan zitten, mezelf opvreten om vervolgens chagrijnig en met minder energie de deur uit te gaan, maar ik heb besloten dat ik dat niet meer doe. Een aantal keer per jaar ga ik, meer niet.
Iets soortgelijks geldt voor mijn moeder en broer, ik vond altijd dat ik daar heel veel contact mee moest houden en altijd uren daar door moest brengen. Hoeft niet. Doe ik ook niet meer. Ik doe wat goed voelt voor mij, ookal vond mijn moeder dat ik er niet genoeg was toen ze was geopereerd en ookal vind mijn broer dat ik soms doordraai en teveel aan mezelf denk.

Over het algemeen heb ik continu geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling en zat de quote “informatie zonder implementatie leidt tot frustratie” in mijn hoofd gebrandmerkt. Ik had het al zo vaak al meegemaakt dat ik wel wíst wat ik moest doen, maar het simpelweg niet deed, dat ik besloot dat anders te doen.

Ik investeerde alleen nog maar in programma’s en coaches die al bereikt hadden wat ik wilde bereiken en ging vervolgens werkelijk toepassen wat zij me aanreikten.

Ik ging ook meermaals alleen op reis: een 4-daags transformatieweekend en een verdiepings-transformatieweekend op de Veluwe en samen met Marc ging ik een transformatieweek op Bali.

Al die tijd heb ik mijn persoonlijke ontwikkeling ook gedeeld. Destijds alleen nog op Facebook, later in het jaar heb ik de overstap naar instagram gemaakt. Sinds kort doe ik het weer beide.

Elke keer weer met mezelf in gesprek “waarom doe ik wat ik doe”. 8 uur lang onder een fucking boom zitten en mijn ogen uit mijn kop janken om weet ik veel wat.

NIet persee makkelijk allemaal.
Zeker niet om keer op keer weer een obstakel tegen te komen, dat vroeger ooit onbewust gecreëerd is en dat nu bewust overwinnen.
Maar dat kon ik allemaal, omdat mijn mindset zo sterk is. Omdat ik die zo goed heb getraind.
En ik heb mezelf ook afgevraagd “hoe kom ik dan aan zo’n sterke mindset”?

Gewoon jezelf de juiste vragen (laten) stellen en de tijd nemen om de antwoorden op te schrijven.
Mindset gaat allemaal om tijd met jezelf, jezelf ontwikkelen, jezelf de juiste vragen (laten stellen) en je bewust worden je onderbewuste.
Het is namelijk écht niet zo moeilijk allemaal, je moet het alleen DOEN.

En ja, daar ligt blijkbaar een van mijn gifts: gewoon doen.
Cut the Crap.

Het is vooral ook besluiten nemen.
Als je tegen een obstakel aanloopt, fysiek of mentaal, neem een besluit.
Kies er voor om het vanaf dat moment anders te gaan doen.
Het maakt nog niet uit hoe, maar besluit het.
Lees vervolgens een boek over het onderwerp waar je tegenaan loopt en pas toe wat je leest. Lukt dat nou niet, investeer dan in een online programma. En als je het jezelf echt makkelijker wilt maken, investeer dan in een persoonlijke coach die expert is op het onderwerp waar jij tegenaan loopt.

Excuses als ‘geen geld’ heb ik héul lang gehad!

En terwijl we afgelopen jaar minder verdiende dan al die jaren ervoor, heb ik meer geïnvesteerd en vrijer geleefd dan ooit.

Vrijheid heeft niet perse met een dikke bankrekening te maken.
Geld maakt het wel makkelijker, omdat je makkelijker kunt investeren.
Maar het gaat er vooral om wat je doet met het geld dat je verdient.

In de tijd dat ik nog een vaste baan had en mezelf gevangen voelde, gaf ik altijd zo’n 200euro per maand uit aan kleding, Afgelopen jaar heb ik dat denk ik in totaal aan kleding uitgegeven.
Verder gingen we voorheen regelmatig luxe/ sterren uiteten, wat we afgelopen jaar minder luxe hebben gedaan. Dit betekende ook dat we onze ‘Juppenclub’ minder zagen, maar de vriendschap ik zo goed dat we dat nu gewoon weer op hebben kunnen pakken 🙂

Daarnaast verkochten we onze tweede auto en deed ik alles op de fiets.
En als we écht allebei de auto nodig hadden, dan leenden we er eentje.
We haalden alle boodschappen bij de Lidl en sporadisch bij de Albert Heijn.

Kortom: vaste lasten en werkelijke uitgaven inzichtelijk maken om vervolgens te kunnen zien wat er minimaal binnen moet komen (en dus wat je kunt doen met het geld dat er meer binnenkomt)

Ik bleef investeren in mijn fysieke gezondheid. Er ging bijna geen week voorbij dat ik niet minimaal 1x sportte en qua voeding leef ik via de 80-20 regel. Dat laatste vind ik nog niet altijd even makkelijk want (vanuit mijn mind) leef ik het liefst 100% clean, maar goed. Ik ben ook maar een mens.

Terwijl ik dit zo schrijf denk ik dat de samenvatting als volgt is:

 • Mijn eigen fysieke gezondheid staat altijd op nr. 1. Ik sport elke week en ik eet 80-20 gezond. Ik weet wat mijn lichaam nodig heeft, wat en hoeveel ik erin stop (doordat ik daar in heb geïnvesteerd en mee heb geëxperimenteerd).
 • Ik heb continu geïnvesteerd in coaching (online programma’s, workshops, persoonlijke coaching) en me laten begeleiden door experts op gebieden waarvan ik wilde groeien.
  Ik heb afscheid genomen van mensen en activiteiten die me energie kosten, ondanks dat mensen me daardoor soms een egoïstische bitch vinden.
 • We hebben gesneden in onze uitgaven. We hebben echt een concreet overzicht gemaakt van: wat gaat er vást uit en wat is variabel? Waar kunnen we snijden en wat moeten we dan minimaal verdienen om te kunnen leven? Dit inzicht heeft zóveel lucht en vrijheid gegeven!
 • Ik heb een geweldige man achter me staan. Onze relatie is zo sterk als.. Ja als wat eigenlijk? Ik wilde zeggen diamand maar tegelijktijd weet ik dat echte liefde sterker is dan alles. En dat is wel echt wat er tussen mij en Marc is. We zijn zo ontzettend open en eerlijk naar elkaar. Bijna elke avond sluiten we af met een kop thee op de bank en bespreken we onze dag. Daarna lopen we met de hond en spreken we onze dankbaarheid uit, om vervolgens áltijd tegelijk naar bed te gaan en bijna altijd tegen elkaar aan in slaap te vallen.
 • Ik vind mezelf gewoon de bom en dat deel ik ook graag. Ik schaam me niet voor mijn zelfvertrouwen en ik laat 100% Kim zien. En ook al popt er af en toe wat onzekerheid of eenzaamheid op, ik weet dat ik dat niet werkelijk ben. En de meningen van anderen raken me nog wel eens, maar ik laat me er zeker niet meer door leiden.

Ha, eigenlijk wil nog een samenvatting van de samenvatting maken, als tips voor jou.

Tips voor jou:

 1. Zet je eigen (fysieke) gezondheid altijd op 1. Sport, eet gezond en investeer in lifestyle coaching zodat je weet wat je nodig hebt en wat je hebt te doen.
 2. Blijf investeren in jezelf, laat je coachen door experts op gebieden waarin jij wilt groeien.
 3. Neem afscheid van mensen en activiteiten die je energie kosten.
 4. Maak je inkomsten, vaste lasten en werkelijke uitgaven inzichtelijk.
 5. Als je een partner hebt, zorg dat je relatie super sterk is.
 6. Geloof in jezelf, heb zelfvertrouwen, ga staan voor wie je werkelijk bent en laat jezelf aan de wereld zien.

Zo, hatsikidee, dat was ‘m dan!

Ik kan me zomaar voorstellen dat je hier en daar wel wat hulp van een expert kunt gebruiken. Dus als jij een vrouw bent die toe is aan verandering, die voelt dat er meer in het leven zit, als jij bereid bent om knopen door te hakken én als je op zoek bent naar een coach die jou kan helpen naar een gelukkig en vrij leven en er voor zorgt dat jij jouw eigen dromen kunt realiseren, dan maak je nu kans op een gratis Cut the Crap sessie!

Hoe?
Heel simpel.
Meld je aan via deze link en je hoort binnen 14 dagen of jij de gelukkige winnares bent!

Niet twijfelen, maar:

Cut the Crap and Chase your Dreams!

Liefs,
Kim

P.s. je kunt dus kans maken op een gratis Cut the Crap coachsessie als jij je aanmeldt via deze link.