Interview Business Women Nederland

Elke week wordt een onderneemster geïnterviewd voor BWNL, dit keer Kim Rietvink aan het woord over haar ondernemersavontuur.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Nadat ik de Hoge Hotelschool in Maastricht afrondde, heb ik jarenlang in de evenementenwereld gewerkt. Toffe, mooie feesten organiseren en ervoor zorgen dat mensen de dag of avond van hun leven konden beleven, daar ging ik echt van aan. Ik genoot van de blije gezichten, tevreden mensen en vond het tof dat ik op deze manier kon bijdragen aan meer plezier en geluk in de wereld.

Uiteindelijk maakte ik de switch naar de sales wereld, ik wilde namelijk meer verdienen en had voor mezelf bedacht dat ik gelukkig zou zijn als ik veel geld zou verdienen. Achteraf gezien was dat een onhandige keuze, omdat ik mezelf compleet kwijt raakte. Ik kwam in een omgeving die totaal niet bij me paste, ik werd steeds dikker en elke dag ging ik gestresst naar mijn werk. Gelukkig besefte ik me dat het zo niet langer kon en besloot te gaan investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo ging het na een tijd goed met mijn fysieke gezondheid, ik viel in totaal 20kg af en paste alles toe om op de juiste manier te denken, ademen, trainen en eten.

Echter had ik de stress signalen van mijn lichaam te lang genegeerd en belandde ik met een dikke burnout thuis. Een jaar lang worstelde ik me door woede- en paniekaanvallen heen en volgde ik verschillende programma’s en opleidingen om er uiteindelijk super sterk uit te komen. Dat was ook het moment dat ik besloot, dit nooit meer. Ik ga mijn hart volgen en start mijn eigen bedrijf!

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik voelde al heel lang dat ik voor mezelf wilde beginnen, ik keek op naar vrouwen die de sprong waagden maar ik durfde het steeds niet. Toen ik zo ziek was geweest, besefte ik me dat ik niet anders kon dan mijn hart volgen. Er waren al zoveel tekenen geweest, brak door de angst heen en ben er vol voor gegaan! Het idee van mijn onderneming is ontstaan vanuit mijn eigen ervaringen en behoeften, hier is mijn visie ook op gebaseerd. Het is echt mijn doel dat burnout een onbekend begrip in Nederland wordt omdat:

  • Iedereen goed voor zichzelf zorgt
  • Weet wat hij/zij wil
  • Doet wat hij/zij wil
  • En er van kan leven

Het is mijn missie om de Heldin in vrouwen te laten ontwaken en ze vervolgens te begeleiden in hun ondernemersreis

De coachtrajecten die ik geef, zijn trajecten die ik zelf had willen volgen. Omdat ik zelf zoveel heb meegemaakt en brede kennis heb opgedaan om je leven optimaal te kunnen leven en dus echt je dromen te kunnen realiseren, geef ik dat nu door aan de vrouwen die ik coach. Inmiddels is ook het spirituele pad voor mij geopend en ook dat pas ik toe in mijn bedrijf “met je hoofd in de wolken en beide benen op de grond”. Het label dat ik mezelf nu gegeven heb is Life Loopbaancoach voor vrouwen die een gelukkig en vrij leven willen leiden en die bereid zijn om écht actie te ondernemen om al hun te dromen te realiseren.”

Waarin onderscheid je je van de concurrentie?

Mijn bedrijfsslogan is “Cut the Crap and Chase your Dreams”, dat is ook precies waar ik me mee onderscheid. Ik coach spirituele vrouwen naar een gelukkig en vrij leven zodat ze hun eigen dromen kunnen realiseren en hun eigen legende kunnen leven. Ik combineer mijn opleidingen en persoonlijke ervaring, zodat ik mensen een heel specifiek traject kan bieden zodat ze maximaal resultaat behalen.

Op dit moment coach ik voornamelijk 1 op 1 omdat ik enerzijds zie wat een enorme behoefte daar ligt en ik daar anderzijds zelf de meeste voldoening uithaal. Veel coaches richten zich op groepen en het aanbieden van online programma’s, maar daar missen mensen vaak de diepgang en de praktische stappen. En dat is juist wat ik bied: helderheid, 100% persoonlijke aandacht, praktische stappen en een plan zodat je precies weet wat je wanneer moet doen. Resultaat is uiteindelijk alles.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja, het managen van mijn energie. Ik had gehoopt (en stiekem ook wel verwacht) dat ik na het herstellen vanuit mijn burnout, mijn hart te volgen en mijn eigen business te starten, wel weer de oude zou zijn en alles aan zou kunnen qua energie. Echter merk ik dat ondernemen ook gewoon energie kost, ondanks dat ik elke dag met heel erg veel plezier aan de slag ga! Gelukkig kan ik mijn gift ‘the power the implement’ hier heel goed inzetten, leer ik snel en boek ik heel snel verbetering. Ik mediteer dagelijks, eet gezond, sport 3-4 keer per week, zorg super goed voor mezelf en sauna’s en massages pakken doe ik steeds vaker om echt nextlevel te kunnen gaan.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Als ik heel eerlijk ben, niks. Ik heb vanaf het begin alles precies zo gedaan als dat het voor mij goed voelde. Ik heb tien duizenden euro’s geïnvesteerd in mijn persoonlijke en business ontwikkeling, coach ambitieuze vrouwen, heb een gaaf netwerk om me heen, spreek op toffe evenementen en groei elke dag.

Waar wil je naartoe groeien?

Businesswise heb ik verschillende dromen, zo wil ik mijn online coachpraktijk uitbreiden en meer ruimte creëren voor 1 op 1 coachgesprekken gericht op ambitieuze vrouwen die hun dromen willen realiseren en die openstaan voor spiritualiteit.

Daarnaast wil ik een eigen High End traject creëren voor een selecte groep vrouwelijke startende onderneemsters, die verwacht begin 2020 te starten. Verder wil ik mezelf meer profileren als motivational speaker en vaker ingehuurd worden voor events, omdat ik uiteindelijk voor 4.000 man (vrouw) wil spreken.

Persoonlijk heb ik de grote droom om samen met mijn grote liefde Marc een kindje op de wereld te zetten en vervolgens uit te breiden naar een gelukkig gezin met 3 kids :).

Kort samengevat is het mijn intentie om een succesvol ondernemer, liefdevolle moeder en echtgenote te zijn die goed voor zichzelf zorgt, haar dromen najaagt en haar eigen legende leeft en andere vrouwen inspireert en activeert dit ook te doen.