Ideeën omzetten in daden: Spiritueel Businesscoach Kim deelt 5 tips

Interview door The Social Brand

Als spiritueel businesscoach helpt Kim Rietvink vrouwelijke ondernemers naar meer focus, zelfvertrouwen en omzet. Daarnaast investeert ze ook onafgebroken in haar eigen groei en werd tijdens een event van businesscoach Ninke van der Leck daarom The Implementation Queen genoemd. Wij vroegen Kim naar dé tips om als ondernemer ideeën sneller om te kunnen zetten in daden.

businesscoach

Kun je nog even kort vertellen wie je bent en wat je doet?

“Hoi! Ik ben Kim Rietvink, spiritueel businesscoach voor zelfbewuste en ambitieuze vrouwen. Ik begeleid onderneemsters die hun bedrijf naar hoger plan willen tillen en help ze stap voor stap naar meer focus, meer zelfvertrouwen en meer omzet, zodat ze de vrijheid realiseren waar ze zo naar verlangen.”

Wilde je altijd al spiritueel businesscoach worden? Zo niet, hoe is dit ontstaan?

“Ha, dit is echt zo ontstaan. Ik wilde wel altijd al businesscoach worden, maar vond ik dat dan eerst zelf een bedrijf succesvol opgezet moest hebben. Ik heb wel 9 jaar lang sales- en marketing ervaring, maar leef en onderneem volgens de regel ‘practice what you preach’. Daarom begon ik, nadat ik zelf 20kg was afgevallen, eerst als lifestylecoach. Dat ontwikkelde zich al snel door tot loopbaancoach (door alle opleidingen, programma’s etc. die ik volgde) maar vrouwen helpen naar een nieuwe baan in loondienst was voor mij geen ultieme vrijheid. Ik wilde vrouwen nog verder helpen. Al heel snel trok ik al onderneemsters aan, dus eigenlijk werd ik ‘vanzelf’ businesscoach. Dat spirituele heb ik er zelf aan toegevoegd omdat het volledig is wie ik ben en ik daarmee het verschil wil maken in de markt.”

“Niet alleen maar marketing strategiën en salesfunnels zoals je nu ziet, maar een combinatie van energie, communicatie (mindset) en strategie. Alleen dan kun je écht een duurzaam succesvol bedrijf bouwen, waarvan je het succes zelf kunt dragen en waarmee je in ultieme vrijheid kunt leven.”

Hoe onderscheid jij jezelf tussen de vele businesscoaches die er nu zijn? Wat is je onderscheidende factor?

“Ik ben Spiritueel businesscoach en combineer zowel in mijn online programma als in mijn High End trajecten bewezen bedrijfsstrategiën met spiritualiteit, energie en mindset. Ik help vrouwen aan meer focus, meer zelfvertrouwen en meer omzet door ze te leren hoe je de juiste energie uit kunt zenden, zodat je écht aan kunt trekken waar je naar verlangt.

Kort gezegd: Dat begint bij goed voor jezelf zorgen, daarna jezelf bewust worden van welk verhaal je jezelf vertelt, daarna je verhaal herschrijven om vanuit die positieve mindset aan de slag te gaan met strategie.

Ik deel mijn hele leven met zowel de ups- en de downs. Inclusief de signs die ik krijg van het universum (ik heb een spirit animal, werk met engelen, getallen etc.), daarbij praktische tips voor meer focus, meer zelfvertrouwen en meer omzet, hoe ik mijn eigen leven optimaliseer met training, ademhaling en persoonlijke ontwikkeling en ook gewoon de dagelijkse dingen zoals dat ik graag aan sjoelen doe met mijn man, of knuffel met mijn hondje Sisi.”

Hoe blijf jij jezelf uitdagen (en groeien) als ondernemer?

“Door onafgebroken in mezelf te investeren op gebied van ondernemerschap, money mindset, persoonlijk leiderschap, spiritualiteit, vitaliteit en de liefde. Ik ga naar seminars, volg online programma’s, laat me coachen, onderga healingsessies en heb een personal trainer. Ik lees oneindig veel boeken (waarvan ‘The Miracle Morning’, ‘The Big Leap’, ‘Think and Grow Rich’, ‘Flow en de kunst van het zakendoen’ en ‘Start vandaag met lichter leven’ mijn favorieten zijn) en ik zie dit leven als een grote mooie reis waarin het mijn taak is om het geloof te herstellen. Het geloof dat vrouwen in zichzelf hebben, in de Bron (God/Het Universum / Al dat is) en dat je alles kunt bereiken wat je wilt in dit leven, als je leert samenwerken met de hogere energieën.”

Snel meer klanten Ninke van der Leck en Kim Rietvink

Tijdens een event van Ninke van der Leck werd je ‘The Implementation Queen’ genoemd. Zou je een aantal tips kunnen delen hoe ondernemers ideeën sneller kunnen omzetten in daden?

“Pfieuw, dit is iets waar mijn hele coaching om draait ha! Oke:

Tip #1 – Update je mind

Het feit dat je ideeën niet omzet in daden heeft vaak te maken met onzekerheid, angsten (bijv. voor afwijzing of de mening van anderen) of belemmerende gedachten (‘ben ik wel goed genoeg’, ‘er zijn al zoveel anderen die dit doen’ etc.). Daarbij is het goed om te weten dat slechts 5% van je gedachten bewust is en 95% onbewust. In die onbewuste gedachten zitten heel veel overtuigingen van vroeger, door bepaalde dingen die er gezegd zijn of bepaalde ervaringen die je hebt gehad. Die onbewuste 95% bevat vaak die belemmeringen. Het is daarom noodzakelijk als je je ideeën sneller om wilt zetten in daden om je bewust te worden van die onbewuste gedachten en die te herprogrammeren.

Ik leg het ook wel eens zo uit: je mind is als een computer, die moet regelmatig geupdate worden. Wat we met een computer pop-up echter vaak doen, is weg klikken. Je weet dat er een update plaats moet vinden om je computer optimaal te laten werken ‘maar het komt nu niet uit’. Dat doen we ook (onbewust) met onze mind. Als jij wilt groeien als onderneemster, moet je ook regelmatig je mind updaten. Simpelweg omdat er oude overtuigingen opgeslagen zijn, die je vroeger hebben gediend, maar nu niet meer.

De stappen om je mind te updaten zijn simpel. Stel jezelf de volgende vragen:
1. Wat is mijn doel?
2. Welke gedachten / angsten houden me nu tegen waardoor ik daar nog niet ben?
3. Welke behulpzame gedachten kan ik hiervoor in de plaats installeren? Vervolgens lees je die nieuwe gedachten elke ochtend en elke avond aan jezelf voor, net zolang tot je dat gelooft. Dit heet ‘affirmeren’.

Tip #2 – Neem een businesscoach

Ik zie nog zoveel startende ondernemers die het allemaal zelf willen doen, maar een startend ondernemer zonder businesscoach, is als een kapper zonder schaar.

Nog voordat ik me inschreef bij de KVK, investeerde ik mijn eerste €2500 in het online programma van businesscoach Ninke van der Leck. De 1,5 jaar die daarna volgde, heb ik in totaal €25.000 geïnvesteerd in mijn persoonlijke- spirituele en ondernemersontwikkeling. Het zorgt ervoor dat ik zelf het wiel niet uit hoef te vinden, maar de strategiën leer, die werken. Kost wat geld, maar heeft me inmiddels al ruim 3x zoveel opgeleverd.

Als zelfstandig ondernemer heb je niet alleen de rol van het vak dat je uitvoert, je krijgt ook de rol van ondernemer erbij. En dat leer je niet in inhoudelijke opleidingen. Je moet leren verkopen, je moet marketing leren, je moet social media skills leren etc.

Daarnaast is een coach iemand die je spiegelt waardoor je veel sneller jouw blinde vlekken ziet, daarover kunt sparren én weer door kunt groeien. Zo ga je gewoon als een raket en voorkom je een hoop onzekerheid en stress.

Tip #3 – Cut the Crap!

Als onderneemster moet je gewoon dingen DOEN. Stoppen met in je hoofd zitten, maar gaan ervaren. Je vindt de antwoorden in beweging. Je kan niet bijsturen als je stil staat. Probeer maar eens in een auto.. Als je stil staat, kost het intens veel kracht om aan je stuur te draaien, maar als je 50km per uur gaat, is dat veel makkelijker.

Daarbij geloof ik ook oprecht dat je dingen moet ervaren. Je moet uitproberen, risico’s nemen en soms ook gewoon op je bek gaan. Niemand kan je voor jouw fouten behoeden in dit leven. Je bent hier op aarde gekomen met een reden, je hebt jouw eigen pad te bewandelen. DOE dat ook.

Falen bestaat ook oprecht niet. Het is een collectieve overtuiging dat falen ‘fout’ is. Het enige wat er gebeurt als je ‘faalt’ is dat je een manier gevonden hebt die niet voor jou werkt. Er zijn nog 100.000 andere manieren hoe het wel zou kunnen lukken.

Tip #4 – Omring je met de juiste mensen

Mensen die je inspireren, motiveren, die geloven in je (grootse) dromen en die je supporten. “Energy can infect and affect you’ zeg ik altijd of in het Nederlands: Energie is besmettelijk, zowel positief als negatief. Mensen die zeuren, klagen of twijfels uitspreken, halen je energie naar beneden en zorgen dat je onzeker wordt over je eigen ideeën. Dit zie je vaak gebeuren door een partner, vrienden of familie. Die mensen willen je veilig houden en beschermen. Zo zijn ze geprogrammeerd. Maar als jij een grote droom of een vet idee hebt moet je alleen luisteren naar mensen die al bereikt hebben wat jij wilt bereiken, óf naar je betalende klanten.

Tip #5 – Zorg voor…

… de juiste energie in je lijf, de juiste communicatie in je hoofd en de juiste strategie voor in je business.

De combinatie van deze 5 tips kunnen echt voor magic zorgen. Ik ben het levende bewijs ;)”

Heeft implementeren ook te maken met onzekerheid? Twijfel? Of is dat iets wat iedereen zou kunnen leren?

“Implementeren kan IEDEREEN leren! Het is echt een combinatie van bovenstaande tips. Ik had altijd wel dromen (zoals afvallen), maar het was me jaren niet gelukt. Toen ik de juiste kennis, tools en ondersteuning kreeg, lukte het me wel. 20KG in totaal! Daarnaast herstelde ik op dezelfde manier van een heftige burnout én zette ik (met een laag energieniveau) toch succesvol mijn eigen online coachpraktijk op waar ik inmiddels vrij van leef.”

Je deelt veel van je leven als coach maar ook als persoon op Instagram. Heb je hier strategisch over nagedacht?

“Ik deel mijn leven al zolang als ik me kan herinneren. Sinds kort komt daar pas meer strategie in. Ik documenteer vooral, wat betekent dat ik vooral vastleg wat ik mee maak in mijn leven. Inmiddels heb ik wel een viertal thema’s waarover ik deel (Persoonlijk leiderschap, spiritualiteit, business en liefde). Dat geeft me wat meer richting in wat ik wel- en niet post. Maar eigenlijk deel ik alles, ik ben super open- en eerlijk. Dat is ook een van de belangrijkste kernwaarden binnen mijn bedrijf.”

Hoeveel van je nieuwe klanten komen bij jou terecht via social media? Hoe komt dat denk je?

“Ik ben súper zichtbaar online. Elke dag vlog ik mijn leven op insta stories en 5 van de 7 dagen deel ik waarde op mijn insta feed. Zo’n 80% van mijn klanten komt nu via social media, de overige 20% komt voort uit mijn netwerk. Ik geloof ook heel erg in ‘Get out There’, zo heb ik van bijna alle events waar ik gesproken heb of waar ik voor mijn eigen ontwikkeling was, klanten binnengehaald. Dat doe ik dan niet bewust, maar gewoon door mezelf te zijn. (veel mensen gaan me na een event volgen op social, waarna ze me benaderen).”

Wil jij ook eindelijk echt gaan doen?!

P.s. ben jij klaar met uitstellen en wil je ook echt gaan doen? Meld je dan nu met 100,- korting aan voor de Cut the Crap intensive: Mijn life changing 14-daagse training waardoor jij eindelijk echt gaat DOEN! Nu van 197,- voor slechts 97,-.

Klik hier om je aan te melden << en krijg DIRECT toegang