Coming out

Oei oei oei, dat was echt even spannend! Misschien dat je het gezien hebt maar ik deed mijn coming out op Instagram en op Facebook.

Waar je normaal (bijna) altijd de gedisciplineerde en knallende Kim zag, liet ik nu al mijn zachtheid en kwetsbaarheid zien.

Aangezien mijn jaarthema ‘100% Kim’ is, kon het ook niet anders dan dat deze fase er aan zat te komen. Maar dat maakte het niet perse makkelijker.

Ik voelde namelijk écht aadirg wat weerstand om die zachtheid in te gaan én te delen. Donderdag avond appte ik twee vriendinnen nog “Ik weet dat ik de zachtheid, stlite en rust in moet, maar ik wil het niet”.

Op het moment dat ik dat stuurde, kon ik het Zien.

Ik kon Zien dat mijn geconditioneerde mind me tegenhield om mijn spirit te laten groeien. En nu weet en voel ik dat we allemaal spirits zijn die in een fysieke vorm op aarde leven om te kunnen ontwikkelen, dus het was tijd.

Die dag plaatste ik nog een post over ‘door de modder gaan’ en het voelde voor mij ook echt dat ik dat moest doen. Klinkt misschien een beetje zwaar, maar het is een mooie metafoor aangezien de Lotusbloem eerst door de modder moet voordat ze mooi kan bloeien.

Er zat weer een belangrijke les in deze ontwikkeling:

Onbewust werd ik door dieperliggende overtuigingen belemmerd om te groeien. Aangezien 95% van je gedachten onbewust is, is dat niet gek, maar door bewust voor dit pad te kiezen, kwamen er steeds meer onbewuste overtuigingen aan het licht. Dat is de kracht van in beweging komen. In beweging vind je namelijk antwoorden. En dankzij de juiste mensen en coaches om me heen, kon mijn bewustzijn super snel groeien en kon ik weer een sprong maken.

Ik was bang voor de mogelijke oordelen, maar toen ik het tóch liet zien, waren alle reacties juist super postiief! Mensen verwelkomden de ‘zachte Kim’. Vrouwen die ik coach stuurden me berichtjes dat ik ze zo inspireerden en een vrouw waar ik eerder een Cut the Crap sessie mee deed, voelde nu wel de verbinding om met me samen te gaan werken.

Mooi he, dat je zelf eigenlijk de enige échte belemmering bent voor je eigen groei?

Als je de video niet gezien hebt, kun je ‘m hier terug kijken.

Ik was namelijk bang voor het oordeel van 1 speciaal iemand, dat deel ik graag persoonlijk met je in de video.

Daar kwam overigens ook veel herkenning op.

Dus hoe spannend ik de modder ook vond, ik ben mega dankbaar dat ik ook mijn liefdevolle, zachte en kwetsbare kant heb laten zien. Die was er al, maar nu ook zichtbaar voor de wereld.

Mijn spirit animal, de reiger, zei het al:

“Het gevoel van instabiliteit en onzekerheid is alleen een gevoel. Zoek je evenwicht en je zal merken dat de dingen wel lukken en dat je leven vooruit gaat. Je doet gewoon de dingen anders dan anderen.”

Vanaf het moment dat het evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke energie ook voor de buitenwereld zichtbaar werd, ging het inderdaad meteen stromen. Naast de leuke berichtjes, kreeg ik dezelfde morgen een definitieve JA van een vrouw voor het 3-maanden Cut the Crap coachtraject.

Dus lieve jij,

als jij al je onzekerheden opzij zou zetten, waar zou je dan staan?

Als jij wilt ontdekken hoe jij jezelf écht kunt laten zien en hoe ook jij een gelukkig en vrij leven kunt creëren, meld je dan nu aan voor een gratis Cut the Crap sessie via deze link.

Dankjewel trouwens dat je mijn Blogs leest, dat waardeer ik echt!

Met liefde verspreid ik op deze manier mijn kennis en ervaring, zodat ook jij kunt gaan stralen vanuit je eigen kracht!

Liefs,
Kim