10 Next Level Boekentips voor spirituele, ambitieuze onderneemsters

Er is zoveel moois om te lezen! Maar wat ga je nou kiezen? In plaats van urenlang te zoeken, is het veel efficiënter om je te laten inspireren door anderen, te doen wat zij ook doen, dat eigen te maken en toe te passen in je eigen leven. Deze aanpak is voor mij dé manier geweest om binnen 3 jaar een vrij leven te creëren op gebied van mijn lijf, mind, spirit en business!

Met heel veel liefde deel ik daarom de boeken die mijn leven en business de afgelopen tijd naar de Next Level gebracht hebben!
Je vindt hieronder de 10 Next Level Boekentips voor spirituele, ambitieuze onderneemsters, ENJOY!

The Miracle Morning

OMG. Dit boek RIEP me echt. In Nederland hadden we twee exemplaren (1 voor Marc en 1 voor mij) en het was voor mij hét begin van mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik wilde ‘m nu in het Engels bestellen, maar juist omdat mijn vorige (NL) exemplaar zoveel positiefs teweeg heeft gebracht, besloot ik: never change a winning team ;). Nu ik het weer opnieuw lees, komt het echt op een hele andere frequentie binnen.

Vorige keer zat ik namelijk in mijn burnout en was mijn motivatie súper groot om daar uit te komen en greep ik alles aan om me maar beter te voelen. Destijds had ik echt het gevoel ‘slechter dan hoe ik me nu voel, kan het toch niet worden’. Maar, die situatie is inmiddels niet meer zo. Ik leef een gelukkig- en vrij leven met een succesvol bedrijf. In vergelijking met heel veel mensen ‘heb ik niks te klagen’ en vanuit mezelf zou er weinig motivatie kunnen zijn om vanaf het punt waar ik nu sta, nog verder te groeien ‘want het is toch prima zo’.

Maar ik besef me: I didn’t come this far to only come this far. Ik ben 35 en er ligt nog een heel leven voor me. En met The Miracle Morning ervaar ik metéén weer wat ik het afgelopen 1.5 jaar heb laten liggen- en wat voor fouten ik heb gemaakt waardoor ik de weg kwijt raakte. Inmiddels heb ik de weg weer teruggevonden en de principes uit dit boek zijn een belangrijk onderdeel van deze next level journey.

The Artist Way

Mijn vriendin en MasterMind buddy Tess Keijzer raadde me dit boek aan om mijn creativiteit te ontwikkelen. Nu ben ik natuurlijk al super creatief met het maken- en creëren van mijn online programma’s, webinars en challenges, maar ik miste iets in mijn leven dat meer handwerk is. Zonder computers. Zonder nút vooral ook. Dat het gewoon ‘nutteloos’ mag zijn, maar gewoon.. creatief.

Ik had echter niet verwacht dat het ook een heel spiritueel boek zou zijn, maar halleluja. Wat een geweldige verrassing! Dit boek sluit voor mij ook heel mooi aan bij The Miracle Morning omdat ik de inzichten direct kan verwerken in mijn ochtend routine.

Ook merk ik dat de inzichten me motiveren om mijn telefoon met het (te) vaak openen van Instagram, Facebook, Crypto aps en e-mails, te laten voor wat ‘ie is. De behoefte om ‘m te pakken is veel kleiner, omdat ik nu een alternatief heb. Eentje die rustgevend, inspirerend en creatief van aard is. En voor mij ook belangrijk, zonder scherm.

Je hebt er trouwens helemaal niets voor nodig om je creativiteit te ontwikkelen, maar het draagt wel ontzettend bij aan het ontwikkelen van je linker hersenhelft en daarmee om jezelf meer te alignen met de Bron, het Universum en wie je werkelijk bent.
Echt een Must Read dus dit boek.

Veranderen voor luie mensen

Mijn schoonmoeder vroeg “Wat moet jij nou met dit boek? Jij hebt toch hartstikke veel discipline”? En ik begrijp die vraag wel. Maar 1: ik vind veranderen ook niet altijd even makkelijk omdat ik ook een mens ben met een brein dat geprogrammeerd is om de weg van de minste weerstand te kiezen en dus vooral niet te veranderen. En 2: ik weet dat ik meer discipline heb ontwikkeld dan een groot deel van de bevolking en daardoor begrijp ik mensen soms simpelweg niet.

Dan denk ik echt: HOEZO blijf je doen wat je doet, terwijl je ook gewoon XYZ kunt doen…
Dus, dit boek is enerzijds voor mezelf en anderzijds om mensen beter te begrijpen én te kunnen begeleiden. En waarom ik specifiek dit boek gekocht heb is A: vanwege de briljante titel. Maar B: vooral omdat het een combi biedt van leuk geschreven, met wetenschappelijke onderbouwen. En daar houd ik van!

De kracht van zelfliefde

In het terugvinden van mijn eigen weg, nadat ik er 1.5 jaar vanaf was, ben ik nagegaan wat zo ontzettend goed voor me heeft gewerkt om uit mijn burnout te komen. Een van de dingen waren de bezoeken aan mijn geweldige psychologe Claire, die me een online cursus ‘zelfcompassie’ liet doen.

Ik besefte me dat ik dat wel weer op een nieuw level kon gebruiken. Ook vanuit mijn kennis van Quantum Human Design, waarbij het voor mij als projector een belangrijk topic is om te werken aan mijn eigenwaarde.

Ik ben simpelweg op bol.com gaan zoeken naar boeken over zelfliefde. Ik kwam uit op dit boek ‘De kracht van zelfliefde’ waarin ervaringsdeskundige Shanti Schiks laat zien hoe je in 11 stappen weer van jezelf kunt leren houden.

Bij het boek staat letterlijk omschreven: “Soms raak je het contact met jezelf even kwijt. Bijvoorbeeld na een scheiding, verlies of een burn-out, of omdat je simpelweg niet lekker in je vel zit na een stressvolle periode. Dan is het belangrijk dat je leert om weer te verbinden en van jezelf te houden.” Leek me perfect praktisch én de juiste oplossing voor mijn next level groei!

The Emotion Code

Vlak voor we voor 5 weken naar Nederland gingen, deed ik een Emotion Code healing sessie bij een healer hier op het eiland. Ik vond het geweldig! Ik mocht gaan liggen en zij ging in gesprek met mijn hoger zelf. De inzichten die daaruit kwamen, waren echt mind blowing.

Wat ik interessant aan het boek vond, is dat het voorwoord geschreven is door Tony Robbins, wat het voor mij een extra vorm van credibility geeft. Ik ben er nog niet aan begonnen, maar ik ben mega blij dat ik het nu in huis heb, voor het juiste moment dat ik me geroepen voel.

The Secret Language of your Body

Tijdens mijn Emotion Code healing sessie kreeg ik vanuit dit boek belangrijke inzichten en boodschappen mee van mijn hoger zelf. Dat was echt super bijzonder en spot on.
Voor Marc gold hetzelfde (die deed na mijn ook zo’n sessie).

Dit boek onthult de sleutels tot het begrijpen van de onderliggende oorzaken van veelvoorkomende gezondheidsproblemen. Dat vind ik altijd zo ontzettend waardevol omdat ik geloof dat fysieke problemen altijd een emotionele oorzaak- of boodschap hebben waardoor we echt de wortel aan kunnen pakken in plaats van alleen de symptomen. Dit boek geeft ook stappen voor onmiddellijke en praktische verlichting, dus echt een must have voor in je boekenkast.

The Gene Keys

Ja. The Gene Keys. Wat kan ik erover zeggen.. Nouja, héél veel eigenlijk haha. Dat maakt het in deze mail iets minder makkelijk maar, ik doe m’n best. The Gene Keys zijn namelijk Dé sleutels van je DNA om je volledige potentieel hier op aarde te unlocken. Als je deze journey aan gaat, gaat er echt een hele wereld voor je open, met diepe inzichten en praktische stappen om te volgen zodat je jouw bewustzijn op een hele fijne manier kunt verhogen en je zo jouw purpose hier op aarde kunt (blijven) ontwikkelen.

Human Design – de blauwdruk van je Gezondheid

Dit boek kreeg ik cadeau van Sabine van der Hulst, een vriendin van mij en was echt spot on in mijn proces. Gezondheid is een van de belangrijkste bouwstenen voor een vrij leven en ik mocht daar verder in ontwikkelen. Echter wilde ik wel iets dat meer paste bij mijn design, zodat gezonder worden een veel natuurlijk proces zou worden, dan een volledig gedisciplineerde journey op basis van Wilskracht.

Dit boek biedt het allemaal.
Human Design in combinatie met voeding en gezondheid. Het is een relatief dun- en makkelijk geschreven boek, dus ik zou zeggen: bestellen en lezen maar!

Oneindige Liefde

Dit boek lees ik nu. Voor mij een belangrijke aankoop omdat ik weer verder wil groeien in mijn relatie met Marc. Wat ik in het boek lees, is deels een bevestiging van hoe goed wij al op weg zijn. Tegelijkertijd zitten er triggers in, waar ik al een flinke traan door heb gelaten. Inspirerend, praktisch en helend boek die ik je zeker aan kan raden wanneer jij nu óf vastloopt in je huidige relatie óf wanneer je al een goede relatie hebt en deze verder uit wilt diepen of versterken.

Happy Days – Gabrielle Bernstein

Ik kreeg dit boek van Wendy Kerssen, zij was samen met mij bij de Bonaire MasterMind van Eelco de Boer. At first voelde ik niet dat ik het boek moest lezen. Ben er wel in begonnen, maar toen resoneerde het nog niet zo. En opeens was er een moment dat ik voelde dat ik het wél moet lezen. Dus dat ben ik gaan doen. Ik ben echt onder de indruk van de open- en eerlijkheid van Gabby in dit boek. Van de trauma’s die ze beschrijft, hoe ze daar zelf doorheen heeft gewerkt én ze deelt hele praktische opdrachten om zelf, op een veliige manier door bepaalde trauma’s heen te werken. Ik zou zeggen: als je dit boek voelt, of een bepaalde resonantie, bestel ‘m!

Vonken van Verlangen

Een praktisch boek over systemisch werk en familieopstellingen. Ik ben zelf familieopsteller en gebruik systemisch werk in mijn mentoring. Ik ben dan ook blij dat dit een van de boeken is die ik wél uit Nederland meegenomen heb naar Bonaire. Het is (voor mij) geen boek om in 1 adem uit te lezen, maar wel om af en toe op in te tunen, mooie inzichten te krijgen of toe te kunnen passen in mijn mentoring.

De Buitenkant

Vrouwen over de rol van het uiterlijk
Ik voelde een sterke pull om naar de Bruna hier op het eiland te gaan. Ik wist niet zo goed waarom, maar ik liet me gewoon leiden naar ‘de boekenkast’. Hier kwam ik bij ‘De Buitenkant’ uit, over de rol van het uiterlijk. Ik ben niet bijsterfan van de eerste verhalen (en ik heb het nog niet uit), want ik voelde ergens een beetje ‘meeeh’ bij de verhalen. Maar, het hele idee van ‘de rol van het uiterlijk’ spreekt me wel heel erg aan. EN! Het feit dat ik ‘meeeh’ voel, kan natuurlijk ook iets zeggen over wat er nog onbewust bij mij speelt. Want, wie bepaalt eigenlijk hoe je eruit moet zien? En, wat goed genoeg is? En in welke kringen? En, wat ‘mogen’ mensen eigenlijk tegen je zeggen. Wat tolereer je, en wat niet? Dat zijn topics die in dit boek beschreven worden vanuit verschillende oogpunten.

Sara – Esther Hicks

Heel grappig, want dit is eigenlijk een kinderboek en precies daarom zó waardevol om te lezen en (weer) in te tunen in de waarheid en wijsheid van de Law of Attraction. Ik kreeg dit boek cadeau van de nieuwe bewoners van ons huis in Nederland en ondanks dat Evi Fé nog iets te jong is (er staan weinig plaatjes in het boek), was ik er zelf heel blij mee en heb ik het in no time uitgelezen. (en bewaar ik ‘m met liefde tot Evi Fé een jaar of 5-6 is om ‘m voor te kunnen lezen 🙂)

The Complete Works of Florence Scovel Shinn

Dit boek.. Echt. Oh.My.God. Het is een verzameling van boeken van de metaphysicus Florence Scovel Shinn. Ik luisterde haar boek ‘The game of life and how to play it’ al 2x als luisterboek, maar vond het zó mega interessant dat ik besloot het boek ook te kopen. Maar, voordeel van deze bundel is, is dat alle boeken van haar in 1 handzaam formaat gecombineerd zijn. Ik kan niet anders zeggen: Dit boek kan je léven veranderen! Het heeft voor mij zoveel betekend, dat ik er zelf een hele training door kon maken: Calibrate! Over hét geheim wat niemand je nog verteld heeft, hoe jij ‘het lukt niet met manifesteren’ -probleem eindelijk op kunt lossen en alles aan kunt gaan trekken wat je maar wilt!

The Surrender Experiment

Super bijzonder boek wat ik van een oud klant toegestuurd kreeg. Het kwam precies op het juiste moment en gaf me geweldige inzichten. Het is een boek dat volledig ánders omgaat met manifestaties. Eigenlijk op een manier die ik nog nooit van iemand gelezen heb. De schrijver is zelfs door Tony Robbins en zijn vrouw geinterviewd omdat ze hem zo inspirerend vinden. Er zitten hele mooie spirituele én zakelijke lessen in. Voor mij was 1 ding: De schrijver is een Yogi met een paardenstaart (zo omschrijft hij zichzelf) maar hij runt wel een billion dollar computer company.. Voor mij was dit weer het bedrijf dat spiritualiteit en business zowel samen kunnen als dat ze naast elkaar mogen bestaan. Het motiveerde me vervolgens ook extra om vol voor mijn training ‘MasterFunnel Magic’ te gaan (en met succes!). Hoe dan ook, dit boek is echt een must read!

Human Design

Een vriendin van mij vloog het boek in toen we samen naar Dubai gingen. Binnen een paar dagen had ik het uit. Ik vond het een mooie introductie in het steeds populairder wordende Human Design. En eigenlijk kun je als zelfbewuste ondernemer niet meer zonder de basis kennis van HD!

Selfcare planner

Deze fijne planner vond ik in de Bruna op Bonaire en ik ben er héél dankbaar voor. Het helpt me elke dag om de focus te houden op mijn gezondheid en groei, op een simpele, eenvoudige en leuke manier.

E kwadraat – Pam Grout

Echt een Must read als je wilt experimenteren met de Law of Attraction. Wel met veel amerikaanse voorbeelden in de tekst, maar vooral met hele praktische oefeningen om je vertrouwen in het Universum te versterken.
Dit boek kwam op mijn pad omdat ik het experiment van een klant was, die vorig jaar op een van mijn events is geweest. Ook weer zo’n bijzonder verhaal 🙂

Bestellingen bij het Universum

Deze tip kreeg ik van ‘de sauna man’. Super onbekend boek volgens mij, maar vooral de eerste hoofdstukken heel verhelderend en ook weer heel praktisch geschreven waardoor je vertrouwen in het Universum en de Wet van Aantrekking nog meer versterkt wordt.
Want, hoe krijg je wat je werkelijk wilt? Nou: bestellen bij het universum! Bärbel Mohr vertelt over successen en mislukkingen bij het bestellen. Ze geeft talrijke voorbeelden en praktische aanwijzingen waarmee beginners en gevorderden hun bestellingen en hun voordeel kunnen doen. Het is vooral ook een vrolijk boek.

Oefeningen en tips voor bestellingen bij het Universum

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: wil je iets, bestel het bij het universum! En ookal ben je intussen vertrouwd met begrippen als `de wet van de aantrekking’, `de buitenwereld als spiegel van de binnenwereld’ en ‘vraag en het wordt gegeven’… In de praktijk blijken er vaak obstakels te zijn.
Soms lukt het heel goed en soms lukt het helemaal niet om van het universum te krijgen wat je hebt besteld. Daarom geeft Bärbel Mohr in dit oefenboek nadere aanwijzingen, kleine samenvattingen en speelse oefeningen voor elke dag of voor af en toe. Het is een boek voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, maar wie nog niets van het onderwerp weet, kan er eveneens goed mee uit de voeten.

De rijkste man van Babylon

Marc (mijn man) leest ‘m nu, dus ik moet nog even wachten. Waar het over gaat: Het geheim voor een rijk leven. Dat dit niet uitsluitend te maken heeft met afkomst, geluk en intelligentie. Er zijn veel rijke mensen die hun school nooit hebben afgemaakt. Zo zijn er ook hoogopgeleiden die weinig geld verdienen. Waar ligt dat aan? Wat maakt het verschil?
Hoe zit dat met jou? Verlang jij ook naar iets meer geld en vrijheid?
De rijkste man van Babylon legt op eenvoudige en praktische wijze de gouden regels uit voor rijkdom en welvaart. Arkad was die rijkste man van het oude Babylon. De koning vroeg hem om aan alle inwoners uit te leggen hoe zij hun eigen rijkdom konden verwerven. Velen worstelden met geldzorgen. Aan de hand van simpele, praktische adviezen helpt Arkad met het opbouwen van een gezonde financiële huishouding. In onze huidige samenleving is dit nog steeds voor veel mensen een probleem, waardoor de kwaliteit van leven voor velen wordt beperkt. De tijden zijn dan wel veranderd, wij mensen zijn dat niet. Dat maakt de lessen uit dit boek zo actueel en waardevol voor deze tijd.

One Day

Jaaa! Wat een VET boek weer! Ik was al fan van the miracle morning maar One Day was een geweldige aanvulling op alles wat ik al weet vanuit alle goeroes. Het zorgde voor mij voor net dat laatste puzzelstukje waardoor de waarom van een ochtendritueel nóg duidelijker wordt én het makkelijker vol te houden is. MUST READ dus!

De bron is de weg

Er zijn een paar boeken in onze boekenkast die we dubbel hebben, dit is er een van. Marc en ik zijn beide fan van dit boek omdat het spiritueel, praktisch, ‘streng’ en super inspirerend is. Echt een onwijze aanrader als boek om niet in 1x uit te lezen, maar stap voor stap inspiratie uit te halen en op je in te laten werken. Er zitten trouwens ook nog praktische opdrachten in die je heel veel helderheid kunnen geven.

Rijkdom

In mijn instagram stories heb ik ‘m een keer laten zien én aangeraden bij mijn Mentoring klanten en iedereen is het erover eens: dit boek is TOP! Ook weer zo’n boek van Abraham Hicks dat eigenlijk helemaal niet zo bekend is, maar echt súper spot on om je frequentie te verhogen en zo moeitelozer meer overvloed aan te trekken. Deze hoort écht in je boekenkast thuis (nadat je ‘m uitgelezen hebt natuurlijk ;))

The Amazing Power of Deliberate Intent

Misschien wel een van de beste boeken die ik tot nu toe gelezen heb. SUPER praktische en het heeft me echt next level inzichten én concrete stappen gezet om door te groeien in mijn vrije leven met volop energie, vrolijkheid én een miljoen op de bank ongeacht de omstandigheden in de wereld. MUST READ!

2044 – Robert Bridgeman

Waaauw, wauwwauwauw! Dit boek heeft écht mijn ogen geopend. Het is een Roman maar als je door de regels heen leest, lees je een mogelijke werkelijkheid van de wereld die je als ontwaakt persoon écht niet wil maar tegelijkertijd ontdek je ook een heleboel van wat je wél kunt doen om een lichtere wereld te creëren!

De verboden vrouw spreekt

Echt een heel mooi boek waarin je de verschillen leer tussen de mannelijke- en vrouwelijke energie. Maar vooral ook hoe je dit toe kunt passen als volwassen vrouw en wat het je gaat brengen. Interessant uit dit boek vond ik ook het onderscheid tussen de volwassen- en onvolwassen energie, die door heel veel coaches vergeten wordt, maar juist het verschil voor je kan maken!

Time bender

Heerlijke spirituele Roman! Time Bender beschrijft de ontdekkingstocht van een jongeman die wordt meegesleept in een Galactische strijd die zijn weerga niet kent. De mensheid – zo ontdekt hij – bevindt zich in een sleutelpositie om de Kosmische conflicten voor eens en voor altijd op te lossen. De vraag is alleen: worden wij op tijd wakker?

Spoedcursus verlichting

De Amsterdamse popmuzikant Tijn Touber besloot twintig jaar geleden van de ene dag op de andere dag te stoppen met seks, drank, luxe, carrière, sigaretten, afleiding en hippe schoenen. Zijn doel: verlicht worden. Na veertien jaar maakte hij de balans op en dacht: als ik nu nog niet verlicht ben, dan word ik het nooit meer. Hij keerde terug op aarde en ging weer vrijen, dansen, lachen, zingen, feesten en… verlicht zijn. Deze beschrijving sprak me onwijs aan om dit boek te gaan lezen. Het was een waarheid waar naar ik nieuwsgierig was om meer van te weten. Echt een aanrader dit boek!

Verlicht leven – Tijn Touber

In dit boekt neemt Tijn je mee op een nieuw avontuur langs de acht mythische stappen naar verlichting. In Spoedcursus Verlichting schreef hij dat we diep van binnen al verlicht zijn. Op de andere niveaus van ons mens-zijn de emotionele, mentale en fysieke aspecten is er echter nog een weg te gaan om een heel mens te worden. Ik hou van Tijn zijn stijl!

Vraag je gidsen

Ik krijg er veel vragen over: Kim, hoe kom jij aan jouw gidsen? Hoe leer je ze kennen? Ik had al aardig wat persoonlijke- en spirituele ontwikkeling gedaan, toen ik tijdens een live event (en daarna) mijn gidsen vanuit meditatie ontmoette. Ik besloot er meer over te lezen in dit boek. Marc (mijn man) is ook helemaal fan!

De Celestijnse Belofte

Jaaa! Zo’n vette roman ook met heerlijke spirituele waarheden en ontdekking erin! Het is een boek dat de spirituele wereld op zijn kop zette en wereldwijd miljoenen lezers bereikt heeft (en terecht!)
In De Celestijnse belofte gaat de hoofdpersoon in de regenwouden van Peru op zoek naar een eeuwenoud manuscript. Dit kostbare boek voorspelt het lot van de mensheid en biedt op persoonlijk vlak juist diepe inzichten in wie je bent en waar je staat. Het bevat een schat aan wijsheid en machtige personen willen daarom de verspreiding van deze kennis tegenhouden om zo hun eigen posities in de hiërarchie veilig te stellen. Gaandeweg geeft het kostbare manuscript zijn geheimen een voor een prijs – aan de hoofdpersoon en aan de lezer.
Ik zeg alvast: veel leesplezier!

Ontwaken in 5D

Het eerste 5D boek dat ik las met vele mooie inzichten in de grote awakening waarin de mensheid zich bevindt en de frequentie verhoging die de aarde doormaakt! De schrijfster helpt je de weg door de eerste, tweede, derde en vierde dimensie te vinden om uiteindelijk toegang te krijgen tot 5D. Daarmee krijg je een instrument in handen waarmee je uit oude rollen en patronen kunt stappen! Waar ons hoofd in onze huidige dimensie voortdurend met ons aan de haal gaat, neemt ons hart het in de vijfde dimensie liefdevol over. Met oefeningen voor energetische bescherming en speciale meditaties die je bij je hogere zelf brengen. Enjoy!

The secret

IK heb ‘m er toch wéér bijgepakt: The Secret! Serieus dit boek heeft echt een magische impact. Het is 100% gericht op manifestatie, super praktisch en met heel veel levende voorbeelden. Het leest super makkelijk weg, zorgt echt voor een mindshift en houdt je bewust in positieve vibe om moeiteloos te manifesteren!

Het boek ‘Super Attractor’

Van Gabrielle Bernstein kwam voor mij laatst echt precies op het juiste moment. Ik kwam terug van een spiritueel weekend om me nog meer te herinneren wie ik werkelijk ben maar ik mistte praktische dingen om te doen als ik eenmaal thuis was. In dit boek vond ik het antwoord 🙂 Mooi hoe het Universum ons precies op het juiste moment, de juiste oplossingen aanreikt!

The monk who sold his ferrari

Gaat over een multi miljonair lawyer die van de aardbodem verdwijnt, in de leer gaat bij een speciale groep monniken en vervolgens wijze monniklessen deelt in de westerse wereld. Met een Boeddhistische inslag wordt je uitgenodigd naar je prioriteiten en vooral dagelijkse gewoonten te kijken. Het verhaal van de succesvolle maar door een hartaanval getroffen advocaat die zich door monniken laat inwijden, is slechts een charmante verpakking van de inhoud. Persoonlijk vond ik het een geweldig boek, zeker ook omdat het vol praktische technieken staat.

The Science of getting rich

Heeft lang in mijn kast gelegen en ik ben er een paar keer in begonnen, maar ik kwam er eerst niet doorheen. Iets te veel ‘Amerikaanse schrijfstijl’ na ook Think and Grow Rich te hebben gelezen. MAAR! Nadat ik van heeeel veel grootheden begreep dat dit boek hun leven veranderd heeft, ben ik er tóch in begonnen. And WOW. Het is echt een belangrijk boek om je te helpen naar de nieuwe wereld. Niet álles sluit aan bij mijn spirituele overtuigingen, omdat ik vind dat The Divine Plan je meer belgeid dan in dit boek beschreven wordt, maar je als je dit boek leest, weet ik zéker dat je enorme mindset shifts kunt maken naar een gelukkig en vrij leven met een succesvol eigen bedrijf!

Outrageous Openness

Echt een héél leuk geschreven spiritueel boek dat je écht anders laat denken. Dat je écht leert om meer te vertrouwen op The Divine Plan en hoe je dat kunt doen! Er staan hele praktische affirmaties in beschreven gekoppeld aan alledaagse voorbeelden zodat je jezelf er heel makkelijk in kunt vinden én het toe kunt passen. Down to Earth voorbeelden met een Spirituele Basis, I love it.

Het maakbare brein

Ik was wel een beetje klaar met alle standaard mindset tips en was opzoek naar meer diepgang rondom het brein. Pittig boek om te lezen met veel wetenschappelijke termen, maar ik ben super dankbaar dat ik het gelezen heb. Je haalt er veel uit als je op zoek bent naar meer diepgang hoe verandering in je leven, ook in je brein werkt. (Bijvoorbeeld waarom de uitspraak ‘je bent het gemiddelde van de 5 personen waar je mee omgaat waar is)! Voor mij werkt het altijd beter als ik ook echt begrijp hoe dingen werken ipv alleen maar te weten wat ik moet doen. Als jij dat herkent, is dit boek echt een aanrader!

Mijn kaartenset van Doreen Virtue Dagelijkse leiding van je engelen

Ik ontvang echt hele mooie boodschappen iedere keer en ik raad deze set ook altijd aan iedereen aan! Ze waren een tijdje uitverkocht (populaire kaarten denk ik) maar nu zijn ze er weer!

Purpuz planner

En voor meer FOCUS heb je eeecht een goede planner nodig! Ik gebruikte de Purpuz planner en ik weet heel veel van mijn Heldinnen inmiddels ook, echt een TOP ding! Super overzichtelijk, veel ruimte om te schrijven, ik zeg: Cut the Crap, FOCUS and buy the planner

Miracle Morning

Echt een MUST READ voor iedereen die een gelukkig en vrij leven wil creëren! Het is het allereerste boek dat ik las toen ik startte met Persoonlijke ontwikkeling en heeft mijn leven compleet veranderd. Super praktisch om je energie, frequentie en bewustzijn te verhogen en stap voor stap tips om je dag pro-actief te starten met dingen die bijdragen aan je leven i.p.v. doelloos op je telefoon te scrollen.

Leven met hooggevoeligheid

‘Stiekem’ was ik vroeger veel liever alleen dan in een grote groep of had ik liever 1 op 1 diepgaande gesprekken in plaats van de slappe kroegpraat. Ik had vaak last van hartkloppingen of oorsuizen als ik in de drukte was geweest en vaak helemaal leeggezogen als ik lang op pad was geweest. Wist ik veel dat ik hooggevoelig was, ik had er nog nooit van gehoord. Dit boek heeft mij enerzijds heel veel verheldering gebracht, anderzijds leek het alsof de focus daardoor ook meer op prikkels kwam te liggen, waardoor ik er nóg gevoeliger voor leek. Desondanks een aanrader voor als jij ook snel het gevoel hebt dat je overprikkeld bent.

Think and Grow Rich

Echt een MUST READ ook! Niet persee een makkelijk boek (want Engels), maar wel héél inspirerend, energie en frequentie verhogend boek! Heb ‘m 1.5x gelezen en iedere keer krijg ik er nieuwe ideeën door. Dit was een boek dat ik integreerde in mijn Miracle Morning door iedere dag 5 bladzijdes te lezen. Zo kwam ik er stap voor stap doorheen, was het geen overkill aan info en leerde ik iedere dag iets bij. (je kunt dit boek ook samen met ‘The Science of Getting Rich’ bestellen of de Nederlandse vertaling van Michael Pilarczyck)