Bewandel jij je eigen pad?

Bewandel jij je eigen pad of loop je onbewust in de voetsporen van iemand anders?

Toen ik klein was, had ik één voorbeeld. Mijn broer. Misschien omdat mijn vader overleed toen ik 6 jaar was en mijn broer de enige man in huis was. Ik weet het niet, maar wat hij deed, deed ik ook.

Zo wist ik in groep 2 al dat ik groep 3 en 4 bij ‘Juf Elly’ in de klas wilde, want dat had mijn broer ook gedaan en toen dat uitkwam wist ik ook al dat ik naar het Zaanlands Lyceum zou gaan voor het VWO, want, dat deed mijn broer ook.

Ik deed alles wat hij deed

Toen ik op de middelbare school kwam ging mijn broer er net (geslaagd) af en hij ging studeren aan de UVA. Tot 5 VWO ben ik ervan overtuigd geweest dat ik ook naar de UVA zou gaan. Vol enthousiasme meldde ik me aan voor een “meeloopdag” voor de studie Psychologie en keek ik uit naar dé dag.
Met een grote glimlach op mijn gezicht schoof ik in de collegebanken en na een paar minuten was het

“POEF”. Mijn droom spatte uit elkaar.

Ik besefte me dat ik door een kale wit(tige) hal was gelopen, blauwe bordjes volgend naar de juiste ruimte alsof ik in een ziekenhuis was en nu zat ik te luisteren naar droge stof over emoties…

Aan het eind van het college kwam ook nog de informatie dat de Master die ik zou willen doen EURO 15.000,– zou kosten, de toelatingskans 1 op 3 was en dat er daarna maar een zeer geringe baankans zou zijn. De ene belemmerende overtuiging na de andere kwam bij me op “jeetje wat is dat duur!”, “Ik ben nooit goed genoeg om 1 van de 3 te te worden”, “Zal je zien, heb ik straks geïnvesteerd, heb ik nog geen baan.”

Zal je zien, heb ik straks geïnvesteerd, heb ik nog geen baan.

Dus.

Geen UVA, Geen Psychologie, geen voorbeeld.

Als ik terugkijk op het verloop van dit gebied van mijn leven, met de kennis en inzichten die ik nu heb, is het eigenlijk allemaal heel logisch dat het zo gegaan is. Mijn verlangen om mijn eigen keuzes te gaan maken was blijkbaar onbewust gegroeid en dit was een teken om daar wat mee te doen.

Dus dat deed ik.

Ik schreef me in voor informatieavonden van opleidingen en was vastbesloten om datgene te vinden wat ik leuk vond. Ik werkte in de horeca en voelde ergens dat ik “wel wat met mensen wilde doen” en aangezien ik in één keer alle Universiteiten-studies afgezworen had, moest het vooral praktisch en leuk zijn.

Als je het pad van iemand anders verlaat, zul je ervaren wat een mooie dingen er op jóuw pad liggen!

Ik ben blij dat ‘ineens’ de Hoge Hotelschool op mijn pad kwam. Als je de voetsporen van iemand anders laat voor wat ze zijn, en kiest voor je eigen pad ook al is die onzeker, komen er kansen voorbij die je veel beter liggen! Het enige wat je hoeft te doen, is doen. Andere keuzes maken. Dat beetje lef wat je nu echt al in je zelf voelt bij elkaar rapen, een knoop doorhakken en een mini stap zetten in de voor jou goede richting. Hoe je weet of het de goede richting is? Dat voel je.

Het is één van de beste keuzes geweest die ik ooit heb gemaakt. Dat de toelatingstesten zwaar waren en maar 1 op de 3 mensen werd toegelaten, boeide me niet. Ik had mijn keuze gemaakt, ik ging studeren aan de Hotelschool.

Bijzonder he, waar ik me dus eerst tegen liet houden door een toelatingseis, was ik nu zo vastbesloten dat ik dit wilde doen, dat ik ook gewoon in 1x toegelaten werd. Het werkt nu eenmaal zo dat als je iets echt wilt, het Universum er alles aan doet om jou dat te geven, als jij tenminste ook bereid bent om alles er voor te geven.

Je eigen keuzes maken. Je eigen leven leven. Dat is makkelijk gezegd dan gedaan. Dankzij de reis die ik heb afgelegd, weet ik nu dat je het niet altijd alleen hoeft te doen, dat er mensen en vooral superpraktische tools zijn die je kunnen helpen.

Eén simpele keuze heeft de koers van mijn leven in ieder geval echt heel positief veranderd:

Het kiezen voor mijn eigen pad en me vervolgens laten coachen om op de juiste weg te blijven!

Voel jij dat ook, dat je je eigen pad wilt gaan bewandelen? Dat je je niet meer wilt laten beïnvloeden door wat anderen van je vinden? Maak dan nu kans op een gratis Cut the Crap sessie! Tijdens deze persoonlijke sessie gaan we ontdekken waar jij naar verlangt, waar je nu tegen aan loopt en hoe ik jou mogelijk verder kan helpen.

Kans maken? Laat dan nu je gegevens en motivatie achter via deze link en dan hoor je binnen 3 dagen of jij de gelukkig winnares bent!

Cut the Crap
and
Chase your Dreams

Liefs,
Kim