Als onderneemster omgaan met je (beperkende) ego

Misschien herken je dat wel, je bent lekker bezig in je bedrijf, zet allemaal mooie stappen maar keer op keer hoor je dat stemmetje weer “het is niet goed genoeg”…
Het maakt je best wel onzeker. Daarbij zie je veel succesvolle ondernemers om je heen op instagram en je vraagt je soms af “Waarom lukt het hen wel en mij niet”?

Als je dit herkent wil ik je graag iets meegeven, wat onwijs voor je zou kunnen helpen (heeft het bij mij in ieder geval wel heel erg gedaan!). Dat stemmetje is namelijk niet wie jij werkelijk bent. In essentie ben je liefde, geluk, heel en overvloed. Dat is de pure energie van de bron, waar wij allen een aspect van zijn. Dat klinkt of heel logisch, of als een ver van je bed show, maar ik weet dat ergens diep in jou, jij je dit kunt herinneren.

Super leuke wetenschap, maar in het dagelijks leven merk je er nog niet zo veel van. Je voelt je toch echt regelmatig belemmerd door die ‘stomme’ overtuiging en zou er graag vrij van willen zijn, toch?
Wat kan helpen, is deze stem een naam geven. Daardoor kun je je er namelijk makkelijker van distantiëren en er met een afstandje naar kijken. Zodra die stem oppopt, hoef je ook niet meer boos op jezelf te worden. Je weet dan immers dat het niet is wie jij werkelijk bent.
Mijn stem heet Elvis en ik zie hem als een klein zwart mannetje met allemaal stekeltjes. Zodra hij begint te tetteren, doe ik het volgende en dit is ook wat jij kunt doen:
“Hey Elvis, ben je daar?! Ik zie jou en ik hoor jou. Ik snap dat je me wilt beschermen, dankjewel daarvoor. Ik weet dat dit in het verleden gewerkt heeft. Maar, het past niet meer bij de persoon die ik wil zijn en dus kies ik voor mijn eigen weg. Mijn eigen geloof (affirmaties) en mijn eigen acties. Dankjewel, ik hou van je.”

Door je ego aan te kijken, wordt hij automatisch al kleiner, door er liefde naar toe te sturen, nog meer. Het geven van een naam aan je ego is een techniek vanuit de psychologie, die heel vaak wordt toegepast. Het bedanken en opnieuw kiezen noem ik zelf de “Thank you to freedom methode”. Heldinnen die ik heb gecoacht gebruiken het ook en keer op keer blijkt het weer te werken. Ga er dus zeker mee experimenteren en kijken wat voor jou werkt!

En dan naast de ‘psychologie’ ook even een stukje praktische strategie. Want als jij een gelukkig en vrij leven wilt creëren met een succesvolle online business met purpose, heb je er niks aan om alleen maar te denken. Dan moet er ook actie zijn.

Dus, wat kun je nou daadwerkelijk DOEN?

Zet kaders voor jezelf en spreek, voordat je iets gaat maken, met jezelf af wanneer iets geslaagd is. Met Anne ben ik bijvoorbeeld haar Klantreis aan het uitstippelen en de praktische techniek daarachter aan het uitwerken. Ze heeft een super toffe website laten bouwen, gave weggever gemaakt en nu werken we aan haar breakeven product (een product dat je voor 27-47 euro verkoopt, met als voornaamste doel om je advertentiekosten kunt dekken).
Door samen te sparren kwamen we er op uit dat ze een korte online training zou maken, als voorproefje op haar grotere online training. En, daar horen natuurlijk ook video’s bij. We maakten concrete afspraken, zodat ze precies wist wát ze moest doen en wanneer en wanneer het af moest zijn. Zulke accountability afspraken vinden veel vrouwen vaak ‘kinderachtig’ want ‘ik moet het toch ook zelf kunnen’. Maar juist zulke afspraken maken met een coach, zorgt ervoor dat je niet blijft aanmodderen maar dat mega stappen kunt zetten in een hele korte tijd!

Op de dag van de deadline sprak ik Anne en vroeg ik haar “En, hoe was het? Hoe is het geworden”? Ze vond het ‘wel oke’, maar eigenlijk was het niet goed genoeg.
Nu weet ik hoe geweldig ze is en hoe geweldig ze het doet, dus ik wist dat haar ego (en oude conditionering) in de weg zat.

Dit gaf ik haar als advies om te DOEN:
Elke keer, voordat je iets gaat doen, bepaal je EERST wanneer datgene voor jou geslaagd is, of in andere woorden ‘wanneer is het voor jou goed genoeg’?. In geval van Anne: wanneer is deze eerste video training voor jou goed genoeg? Ze antwoordde dat het goed genoeg vond als ze het gewoon gedaan heeft én natuurlijk overkomt op de video’s.
Dus? vroeg ik… Is dat gelukt? Ja… dat is eigenlijk wel gelukt ja.
Dus? vroeg ik… Is het goed genoeg? Met een grote glimlach op haar gezicht reageerde ze: “Ja, dan is het eigenlijk wel goed genoeg ja”

Weet je %FIRSTNAME%, echte vrijheid, geluk of voldoening kan pas ontstaan wanneer de realiteit overeenkomt met je verwachtingen. Je MOET dus wel bepaalde verwachtingen hebben, anders zul je je nooit vrij, gelukkig of voldaan voelen.

MAAR! Waarschijnlijk heb je altijd to-ren-hoge verwachten van jezelf gehad (mogelijk overgenomen van de verwachtingen die je ouders van je hadden) en doordat je die keer op keer niet waar hebt kunnen maken (duh, de lat lag veel te hoog), ben je maar gestopt met het hebben van verwachtingen.

Hoe bepaal je nou realistische verwachtingen voor jezelf?
Vraag jezelf af waar je heen wilt, wat is jouw gewenste resultaat? (voor een bepaald project! Niet voor je hele leven!)
Waar sta je NU, ten opzicht van waar JIJ heen wilt? (NIET in vergelijking met anderen! Maar het gaat er echt om waar JIJ staat)
Wat is de eerste kleine stap die je nu kunt zetten om richting jouw gewenste resultaat te gaan?
Wanneer is die stap voor jou geslaagd / goed genoeg?

Dit kun je toepassen op ALLES in je leven!
Op die weggever die je wilt maken, die kleine training, dat grote online programma.. Dat webinar wat je wilt geven, die challenge die je wilt organiseren, ALLES!

Keer op keer éven de tijd nemen om je voor te bereiden, zodat je DAADWERKELIJK vrijer, gelukkiger en met meer voldoening gaat leven en ondernemen!
Besef jezelf dat je dit niet alleen moet willen doen. Het ‘Zelluf doen’ is iets wat vanuit je Innerlijk kind komt, niet vanuit de volwassen jij.

De juiste mensen om je heen hebben is essentieel als jij een gelukkig en vrij leven met een succesvolle online business wilt creëren! Misschien een smack in tha face, maar als je het alleen gaat (blijft) doen zijn er 3 meest voor de hand liggende opties:
het lukt je niet, je geeft het op en laat je gift voor wat het is
het lukt je niet, je blijft aanmodderen en wordt super onzeker
het lukt je heeeeulllll langzaam, stap voor stap maar omdat je nog geen 5k per maand omzet, voel je je niet zo vrij als je zou willen.

Zelf heb ik nog voordat ik met mijn business begon geïnvesteerd in coaching, om het SAMEN met iemand te doen. Ik ben blijven investeren, juist óók in Master Minds en groepsprogramma’s omdat ik simpelweg geen spirituele en ambitieuze onderneemsters om me heen had. Eerst vond ik het ‘hoerig’ om te betalen om de juiste mensen om me heen te verzamelen, maar ik zag aan alle succesvolle mensen dat ze met deze manier juist ook SNEL naar de top waren gegaan.

Dan een paar oprechte vragen aan jou:
– Ben je (een beetje) ongeduldig en wil je SNEL Vrij Leven?
– Ben je committed om de wereld een stukje mooier maken?
– Wil je écht gaan staan voor wie je bent en écht geld verdienen met jouw (online) business?

Ja ja ja?!

Check dan nu het LIFE CHANGING online programma ‘Word een magneet voor Klanten’ via deze link