3 redenen waarom je nog niet écht vrij leeft en wat je daaraan kunt doen – #1

Je verlangt naar een gelukkig en vrij leven, toch?
Maar op dit moment gaat het nog niet zoals je wilt.
Je kunt nog niet elke dag doen wat je wilt, je verdient nog niet zoveel geld als je wilt én je voelt je nog niet zo vrij als je wilt. Herkenbaar!

Nu is het belangrijk om te weten dat verandering ALTIJD begint bij inzicht.
Daarom help ik je in deze nieuwe blog graag aan de 3 inzichten waarom jij nog niet vrij leeft én wat je eraan kunt doen. Want dat is de tweede voorwaarde voor verandering – actie

(geheugensteuntje: Onthoud VIA; verandering = inzicht + actie.

Inzicht #1: “The Blame Game”.

Veel mensen spelen de ‘slachtofferrol’: Het feit dat ze niet vrij zijn, ligt aan van alles en nog wat, behalve aan henzelf.
Ze geven hun (voormalige) werkgever de schuld, het feit dat ze kinderen hebben, hun financiën, hun ouders. Everyone else is to blame.

Ik heb het zelf ook gehad, toen ik burnout was. Ik was zo boos op alles en iedereen.
Mijn hoogste manager, hij had zulke gemene dingen gezegd (“Ik snap niet dat je maar 8 uur per dag wilt werken, heb je geen ambitie of zo?“ en mijn directe leidinggevende die me niet supportte, HR die niet mee wilde denken toen ik om een andere meer sociale functie vroeg.
En mijn moeder! Waarom had zij me zo opgevoed en …
Nou ja, je snap ‘m.

Jij creëert jouw werkelijkheid

Tijdens een coachtraject dat ik volgde, kwam ik er echter achter dat ik mijn eigen werkelijkheid creëerde. En dat geldt ook voor jou. In welke situatie je op dit moment ook bevindt, het is je eigen creatie.

Jij bent namelijk een magneet en het enige dat je continu doet, is dingen aantrekken op basis van de energie die je uitzendt.
Nu is veel van die energie onbewust, namelijk 95% ! Slechts 5% is maar bewust.

Belangrijk is in de eerste plaats dat je je gaat beseffen dat jij de creator van jouw leven bent. Dat datgene wat jij nu in je leven ervaart, het resultaat van aantrekking is, van wat je eerder hebt uitgezonden.
Stop dus per direct met The Blame Game en start met de Creating Game.

Om jezelf hier bewust van te maken en jezelf te herprogrammeren kun je het volgende doen:

Vraag jezelf af:
Wat heb ik op dit moment in mijn leven, waar ik niet blij van word?
Wat geloof ik hierover?
Hoe wil ik dat mijn leven eruit ziet? Op de gebieden van fysieke gezondheid, mentale gezondheid, financiën, business/werk, relaties, persoonlijke groei en bijdragen?
Wat geloof ik hierover?

Als je bovenstaande vragen beantwoord, ze echt even opschrijft, creëer je inzicht. En zoals je eerder las, komt daar dan vervolgens Actie bij voor verandering.

Affirmeren om te herprogrammeren!

Als je verandering wilt, écht een gelukkig en vrij leven wilt creëren, onderneem dan actie door elke ochtend en elke avond behulpzame affirmaties hardop aan jezelf voor te lezen.

“Een affirmatie is een gedachte die je door herhaling steeds meer gaat geloven. Die zich door herhaling in je leven gaat manifesteren. Letterlijk betekent het: bevestiging, bekrachtiging. Een affirmatie is gebaseerd op het principe dat je hersenen geloven wat ze vaak zien of horen. 

Een krachtige affirmatie beïnvloedt het onderbewustzijn en herprogrammeert als het ware de hersenen. Het beste is om een positieve gedachte te formuleren in de tegenwoordige tijd. Door de gedachte regelmatig in je hoofd te herhalen, bevestig je de inhoudelijke boodschap en bekrachtig je de uitwerking daarvan op je leven of wereldbeeld.” (bron: spiritueel-woordenboek.nl)

Om een gelukkig en vrij leven te creëren en van slachtoffer naar creator te veranderen kun je bijvoorbeeld affirmeren:

“Ik creëer mijn eigen werkelijkheid”
of
“Ik ben verantwoordelijk voor de creatie van mijn eigen leven”
of
… Welke affirmatie zou jij in kunnen zetten om jezelf bewust te maken van jouw creatiekracht?

Laat het weten in een reactie onder deze blog.

Liefs,
Kim

Benieuwd naar inzicht #2?
Lees hier verder